Dojam često vara!

Ivor Car

12. rujna 2003.

Dojam često vara!

Ova novica zapravo u sebi nema ama baš ničega novoga. Ona je tu samo kako bi poslužila da se svi mi zajedno prisjetimo jedne pomalo, treba li reći, nepravedno zaboravljene Lupigine rubrike (ima njih više, ali ovo je samo za jednu). Naglašavam kako ovo radim samo iz jednog razloga – da vi ne ostanete zahebani.

Svi poznajete Grrrr…-a, čovjeka sa super nickom, od jednog G, četiri R i tri točke koji obično izvještava Lupigino čitateljstvo o događanjima u Formuli 1. No, osim toga ovaj Lupež je zadnjih dana napisao i dvije e-ciklopedije.
Jednu od njih sam večeras pročitao i naprosto ostao iznenađen, zabezeknut, opčinjen, oduševljen i blablabla kako je to dobro napravljeno (nadam se da je nije negdje maznuo, hapio ili drpio sad kad sam ga ovako nahvalio).
Mislim, znao sam ja da imamo vrlo dobrih, pa čak i odličnih e-ciklopedija, ali tek sada sam shvatio kako suhoparno i dosadno većini ljudi može zvučati naslov "Alberto Giacometti", a da se iza toga naslova krije tako zanimljiva priča, još zanimljivije ispričana.
Cijela biografija ovog umjetnika pršti od zanimljivosti, ali sigurno znate i da se mnogo zanimljivije biografije mogu učiniti dosadnim i napornim. Grrrr… je napravio upravo obratno, a ako mi ne vjerujete i mislite kako pretjerujem, slobodno kliknite na e-ciklopedije i uvjerite se sami.
Upravo zbog toga sam i naškrabao ovih nekoliko redaka, ne bi li vas naveo da ne sudite na prečac, jer vas to može zahebati. Otvorite vrata pa vidite što se krije iza njih, ma koliko ona izgledala neugledno.
Dobro, to je to, dosta, jer sad počinjem sam sebi zvučati kao kakav mormon koji vam je kišnog poslijepodneva pokucao na vrata.