Što je novoga?

Ivor Car

9. kolovoza 2004.

Što je novoga?

Pustoš uzrokovana ljetom još uvijek traje, pa se zanimljive teme na Lupigi teško pronalaze, pa i uz pomoć lupe. Vrijedilo bi tek izdvojiti hvalisavu činjenicu kako je prošlog mjeseca Lupiga posjećena sa svih kontinenata, iz čak 97 zemalja. Zanimljivo je i da je nekoliko nepoznatih osoba (IP poznat redakciji, ali i vlasnicima Lupiginog servera, Plusu) u par navrata pokušalo promijeniti rezultate naše danas "ukinute" ankete
Na samom početku da obnovimo materiju – novica "Što je novoga" u ovim ljetnim mjesecima na naslovnicu dolazi svaka dva tjedna, pod motom "Kad može svakojaka fukara imat ljetnu shemu, što ne bi mogli i mi?". Takva praksa bi se mogla nastaviti i u onim neljetnim mjesecima, u kojima će, nadam se biti nešto više posjeta, nego li ih imamo sada, jer ljeto je prepolovilo surfanje po Lupigi, kako posjetitelja tako i autora, kojih je u gradnji sajta u protekla dva tjedna sudjelovalo tek 9 (njih 7 zajedno je uspjelo skuckati "nevjerojatnih" 8 tekstova). Ukupno smo "izbacili" 33 ID-a, što je ipak bolje nego ono sumirano u prošloj novici "Što je novoga" kada smo sabrali 31 ID. No, još uvijek dobar prosjek samo za tjedan dana, ali nikako za dva. Od svih tekstova valjalo bi izdvojiti tek reportažu s Ex-Yu Rocks koju potpisuje NikVuk, Bozzin osvrt na "Naših prvih sto recenzija!" i Dungin komentar "Tko to nama …". Mršavo, zar ne? Još uvijek je glavni "hit" fotografija obnažene Halle Berry. Osim toga zanimljivo bi se bilo još "pohvaliti" s činjenicom kako je prošli mjesec Lupiga posjećena iz 97 zemalja sa svih kontinenata. Po prvi put smo ispoštovali najave, ponajviše zbog toga jer ih uopće nije niti bilo, budući ništa nismo ni najavili.

Razmatrajući danas okončanu anketu "Za koga biste glasali na predsjedničkim izborima?" treba odmah istaknuti kako je više nepoznatih osoba (IP poznat redakciji, ali i Plusu, vlasnicima Lupiginog servera) u više navrata pokušali falsificirati rezultate, nepravedno oduzimajući broj glasova gospodinu Stjepanu Spajiću i gospodi udruženoj u skupinu 4 asa. Šta sad, neka se ljudi zabavljaju, svatko ima svoj način zabave. Dakako, da smo oduzeto nadoknadili, pa su tako pobjednici ankete uvjerljivo 4 asa, a iza njih slijedi i drugi "zakinuti", Stjepan Spajić zvani Rođo. Dakle, ako već nisu, 4 asa bi se trebali kandidirati za predsjednike.

Novu anketu inspirirale su gužve na svim cestama prema moru, Srbiji i Crnoj Gori, te Bosni i Hercegovini, na kojima vas gotovo uvijek očekuju kolone koje vas u trenu naprave besposličarem. Treba li još nešto dodati kako bismo objasnili zašto baš ovo pitanje – Kako kratite vrijeme kada upadnete u prometne gužve koje stvaraju oni prokleti stranci koji niti ne troše pare po obali?

Osim uobičajene i neizostavne pokude Riječnom raku, kojeg su, usput, rečeno pozdravili Jozo, Pero, Miro, Ante, Risto, Joško, Mile, Mate, Šime …, istu mora "pokusati" i čovjek iz Maroka, kojeg na Lupigi ne viđate pod nadimkom Ventura, ili je Venkura, više ni ja nisam siguran. Pohvala, ovaj put ne ide Bozzi, već Dungi koji nas sa svojim tekstovima uvijek, bukvalno, počasti. Najava, nema ni ovaj tjedan (ustvari ova dva tjedna), osim ako nešto ne bane iznenada.