Što je novoga?

Ivor Car

28. lipnja 2004.

Što je novoga?

Prava je rijetkost da "Što je novoga" pauzira jedan tjedan, a upravo se to dogodilo. Dogodilo se i to da su Hrvati napustili Portugal, a to ste vi i predosjetili u našoj anketi, uglavnom glasajući kako će se "naši u Portugalu" posrat'. No, oko toga bi se dalo diskutirati, a mi, naravno, imamo i drugog posla, jer već dolazi druga anketa – Francek i Joža, opet u životno važnoj bitci. Sve u svemu iza nas su nemarna dva tjedna, koja nećemo pamtiti

Koliko me služi moje, inače katastrofalno pamćenje, ovo je treći put da novica iz nepotrebnog serijala "Što je novoga" jedan tjedan nije osvanula na naslovnici, a vjerovali ili ne sva tri puta razlog tome je bio put na isto mjesto. No, za to vas nije briga. Sva sreća da se dogodila ta pauza, jer zbilja ne znam što bih napisao ni o ova dva tjedna zajedno, a kamoli o svakom od njih napose. U prilog ovoj tvrdnji ide činjenica kako su u dva tjedna Lupeži napisali tek 26 tekstova, što je, po mom neskromnom sudu, premalo i za samo jedan tjedan. Još gore je što od svih tih tekstova (bez uvrede ikome) mogu izdvojit eventualno jedan, a to je onaj koji recenzira ljubljanski koncert Pixiesa. I to je sve. Novog rekorda u posjetima također nema. Dogodilo se i to da je Tata Branko nakon brojnih fenomenalnih kolumni preselio među neaktivne kolumniste, ali o tome ćemo nešto više, u zasebnoj novici, posvećenoj tom događaju. Ma situacija za spakirat stvari …

Čak ni prošlotjedna anketa nije izazvala ni velik postotak glasača ni kakvu polemiku. Uglavnom ste se (vas 60-ak procenata) složili s tvrdnjom kako će se jedan tjedan "naši u Portugalu" posrat'. S druge strane  tek 10 % vas je ustvrdilo kako se naši neće posrat', nego naprotiv – proslavit'. O stvarnom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije dalo bi se diskutirati, ali držim kako se nikako nije "posrala". Inače, žabokrečini ankete nije pomoglo niti to što je na naslovnici provela dva duga tjedna.

Nakon sportske prelazimo na još jednu političku anketu, barem bih ja tako okarakterizirao ovotjedno anketno pitanje – "Podržavate li prijedlog da se zagrebački Trg maršala Tita preimenuje u Trg Franje Tuđmana?". Do sada smo imali jednu sličnu anketu, gdje smo otkrili kojeg od spomenuta dva sina zagorskih brega više cijenite. Rezultate te ankete pronađite ovdje.

Prije nego li sam i započeo s pisanjem ove novice znao sam kome ću uvaliti pohvalu, a kome pokudu. Pohvalu uvaljujem Bozzi, o kojem ću nešto više u jednoj novici tijekom ovoga tjedna (barem se tako nadam). Odredište pokude je adresa iksx@lupiga.com (i o njemu ću u jednoj zasebnoj novici), a najaviti niti ovaj put nećemo ništa, a za sve je kriv Ćiro i samo Ćiro, i to ne Blažević, pa kud puklo da puklo.