Sijamske sestre na kraju puta

Ivan Kegelj

8. srpnja 2003.

Sijamske sestre na kraju puta

Ako nam Bog dozvoli da živimo kao razdvojene osobe - preživjet ćemo, rekla je u iščekivanju Ladan Bijani, jedna od sijamskih blizanki iz Irana. Ladan i Laleh Bijani danas su bile podvrgnute operaciji razdvajanja koju je pratio cijeli svijet. Na žalost, operacija nije uspjela.

Iako je u operaciji razdvajanja glava dvije sijamske blizanke sudjelovalo 28 liječnika i 100 medicinskih sestara, operacija je završila neuspješno, a sestre su pošle Bogu po istinu. Ladan Bijani umrla je prva, kratko nakon što su je liječnici razdvojili od sestre. Laleh je umrla sat i pol kasnije. Sestrama nije bilo suđeno živjeti. Neposredno prije operacije u svijet su poslale poruku.

Dragi prijatelji

Hvala vam na dobrim željama i lijepim mislima. Dirnute smo svim pozdravima i željama za uspješnom operacijom koje pristižu svakog dana iz cijelog svijeta. Vaše lijepe geste donose nam mnogo utjehe dok napeto iščekujemo operaciju. Molimo svaki dan da operacija uspije i uzbuđene smo jer na ovo čekamo 28 godina. Molimo vas, molite za nas. Molite da operacije prođe uspješno.
Obje smo na ovo putovanje krenule zajedno i nadamo se da ćemo uskoro živjeti obične i divne živote. Neka Vas Bog blagoslovi.

Laleh i Ladan Bijani

Liječnici su im dali 50% šanse da će preživjeti, ali život nije filmski spektakl sa sretnim krajem. Ili ipak jest? Bog će ga znati.