S mobitelom na Pulski filmski festival

Božidar Alajbegović

12. lipnja 2007.

S mobitelom na Pulski filmski festival

Sljedećeg se mjeseca u Puli održava novi, 54. filmski festival. Pored onoga uobičajenog nacionalnog natjecateljskog programa, ove će se godine po prvi put održati i međunarodni natjecateljski program, kao i regionalni, Jadranski program koji će predstaviti filmove iz šest jadranskih zemalja. No, možda i najzanimljiviji novitet je da i vi svojim radovima, snimljenim mobitelom ili fotoaparatom možete sudjelovati u nekom od brojnih popratnih programa. Zato, pazi 'vamo

Osim gledanja filmova u pulskoj Areni, ove godine možete i svojim radovima sudjelovati u brojnim programima pulskog filmskog festivala. Za najmlađe tu je Mala filmska škola profesora Baltazara u kojoj djeca mogu naučiti kako izraditi kratki animirani film te sudjelovati u njegovoj izradi. Nešto stariji polaznici naučit će prenijeti svoje nadahnuće na video zapis kroz radionice Pula Film Factory.

Radi se o seriji radionica u trajanju od 24 dana koje daju sustavno znanje o izradi dokumentarnog filma. Cilj radionice je realizirati showreel (video isječak koji prezentira ideju cijelog filma) u trajanju od 3 do 5 minuta. Zbog tehničkih ograničenja maksimalan broj polaznika je 10, a kotizacija za sudjelovanje 200 kuna.

Za one koji se amaterski bave snimanjem tu je natječaj za najbolji amaterski film nazvan 640x480 max. Traže se Vaše spontane ideje i dobre vibracije 'uhvaćene' fotoaparatima, mobitelima, web-kamerama. Sudjelovati mogu filmovi snimljeni do rezolucije 640x480, u trajanju od 5 sekundi do 5 minuta (uključujući naslov, uvod i duljinu trajanja zvuka) u video formatima mpeg, avi, wmv, divx. Najbolji film nagrađuje se laptopom, a rok za prijave je 20. lipnja 2007. godine. Više o svim programima pulskog filmskog festivala te o prijavama na programe potražite na ovom linku.