"Rokeri s Dubravu" tužili političare

Ivan Kegelj

8. srpnja 2003.

"Rokeri s Dubravu" tužili političare

U labirintu hrvatskog pravosuđa ovih dana zaplelo se i Prljavo kazalište. "Rokeri s Dubravu" tuže Hrvatsku narodnu stranku. Razlog je, kao i cijeli spor, bizaran. Radimir Čačić "Prljavcima" navodno obećao dati kamion, pa ih navodno zahebao, na što je lider "rokera s Dubravu" Jasenko Houra popizdio i slučaj odlučio predati slijepoj, u našem slučaju i hromoj božici pravde.
- HNS nam je isplatio oko 40 tisuća maraka za produkciju koncerta održanih u predizbornoj kampanji, ali nikad nam nisu dali kamion koji nam je, slovom ugovora, također trebao biti ustupljen, objasnio je Houra o čemu se radi.
Navodno neispunjeni ugovor datira iz 1992. godine, kad su "rokeri s Dubravu" tijekom predizborne kampanje HNS-a odsvirali osam koncerta.
HNS je tad "rokerima s Dubravu" obećao, dok ne završi sudovanje - navodno, kamion za koncerte.
Osoba za kontakt, kažu "hrvatske rok ikone" bio je ministar Radimir Čačić, koji je  kamion trebao nabaviti od svoje tvrtke "Coning", ali kamionče, kako se navodi, nikad nije dao.
Na sudskoj raspravi gospodin ministar se nije pojavio, a  i zašto bi kad je Čača iznad zakona.
Pravi prometne prekršaje po gradu, zajebava se gdje stigne. Ukratko, hebe mu se za neki tamo sud.
Ma nije to baš tako, to Lupež laže, konstruira i olajava.
Čača se nije pojavio jer je bio prezauzet poslovima. Barem  tako tvrdi  HNS-ov odvjetnik Maro Mihočević, te dodaje da će se Čača sigurno pojaviti na sudu u rujnu.
Nije neka vijest, ali čovjeka veseli. Daklem, da rezimiramo, rokeri tužili političku stranku.
- Tog ima samo kod nas, rekli bi zagrebački reperi, oliti hip - hoperi - vrag bi ga znao što su.