Das ist Žagar

Ivan Kegelj

4. srpnja 2003.

Das ist Žagar

Ukoliko ste pročitali vijest o tome kako je kolpalo Milana, zamijetili ste da je u jednom dijelu spomenuta i neviđena glupost koju je na sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva izvalio predsjednik gradskog HNS-a Mislav Žagar. Potonji je član poglavarstva zadužen za planiranje i razvoj grada, a ovdje pogledajte tko to razvija Zagabriu.
Predsjednik gradske organizacije HNS-a Mislav Žagar do sada se iskazao na zahtjevnim poljima amaterskog ronjenja i osnivanja birtije na Kaptolu, a ima diplomu Prometnog fakulteta. 
U četvrtak na sjednici Gradskog poglavarstva Žagar je pokazao svu raskoš talenta kad su u pitanju stručni poslovi oko prostornog planiranja za koje je u Gradu zadužen.
Čitajući prihvaćene amandmane o prenamjeni zemljišta u pojedinim dijelovima grada, Žagar je oznake "k.č.br" (broj katastarske čestice) u više navrata pročitao kao "kućni broj", što je izazvalo opći ushit i izmamilo suze radosnice prisutnima na sjednici Gradskog poglavarstva.
Žagaru nije bilo jasno zašto njegovim kolegama iz Poglavarstva iz oka iskri veselje, te je još jednom zajunio: "Kućni broj 1411...".
Potom se Žagaru smilovao netko za okruglim stolom u Poglavarstvu, shvatio da mora zaustaviti cirkus, te upozorio nadobudnog ronioca da priča gluposti, na što je nesretni predsjednik Gradske organizacije stručno "začkomio". 
Imajući na umu da Žagar dolazi iz HNS-a, stranke koja pod svaku cijenu promovira "stručnost, a ne podobnost", ostaje nam da se zapitamo kakvi li su tek nestručni članovi HNS-a i Poglavarstva, kad stručnjaci ovako dobro barataju materijom.