Ricardo Loque u Tvornici s Kubankom Jackeline Castellanos

Ogi

30. travnja 2005.

Ricardo Loque u Tvornici s Kubankom Jackeline Castellanos

"Bit će, super. Zabavno.", riječi su kojom nama je bivši pjevač grupe "Cubismo", Ricardo Loque, započeo priču o svom velikom zagrebačkom koncertu koji će se održati 5. svibnja u Tvornici. Tom prilikom će najavit svoj novi album, čije ime još niti sam ne zna. Kao što će mu na albumu biti velika podrška, tako će i u Tvornici rame uz rame s njim stajati slavna kubanska pjevačica, Jackeline Castellanos

Nakon razlaza s grupom Cubismo, s kojom je imao i više nego uspješnu suradnju koja je potrajala dugih sedam ljeta, Ricardo Loque se kao svaki pravi laf posvetio samostalnoj pjevačkoj karijeri, da bi 2004. godine izdao svoj album prvijenac "Plena confianza". S tim uratkom pokazao je kako se oslobodio okvira bivše grupe, i na najbolji način predstavio vruće latino ritmove u najljepšim pjesmama Južne Amerike, u kojima je on apsolutno svoj na svom. Nizom koncerata, "vinil" je promovirao i s dva spota, a nastupao je i u brojnim, koliko toliko (manje nego više) gledljivim TV emisijama, a potom je uslijedio i poziv za pjesmu Eurovizije.


Koncertom, koji će se dogoditi u četvrtak 5. svibnja u zagrebačkoj Tvornici promovirat će našoj publici manje poznatu kubansku pjevačicu Jackeline Castellanos, koja već, kao i sam Ricardo, ima dugogodišnji staž življenja u Europi. Naime, ona je trajno naseljena u Njemačkoj. Iza nje stoje brojni, diljem svijeta priznati albumi, od kojih je većinu radila u suradnji s najznačajnijim imenima kubanske tradicionalne glazbe. Neki ovu kubansku divu drže sastavnim dijelom glazbenog kruga poznatog pod imenom Buena Vista, ali kako je za vrijeme snimanja slavnog filma bila izvan Kube nije imala čast da se predstavi u Kudrovu projektu Buena vista.

- Očekujem vrlo dobro zabavu i solidno popunjene prostore Tvornice na mojoj velikoj zagrebačkoj promociji albuma. Pratiti će me moj "standardni" bend sastavljen od vrsnih glazbenika, a sutra stiže i moja gošća Jackeline sa svojim pijanistom, rekao nam je Ricardo, dodavši kako nakon Zagreba, svira u Mostaru, Novom Sadu, Sarajevu i Podgorici, što će reći kako se simpatični Venezuelanac odlučio promovirati na širem prostoru bivše nam države.

Karte se u pretprodaji mogu kupiti za 70 kuna, dok ćete na dan koncerta za istu morati dodati još i jednu crvenu novčanicu s likom bana Jelačića, što će reći 90 kuna. Možda se i vidimo tamo.