Stereo Studio - Tvornica radnicima techna

miro@lupiga.com

14. travnja 2005.

Stereo Studio - Tvornica radnicima techna

Kako sam bio mlad. I lijep. I nisam imao para. Sada sam star i lijep. I opet nemam para. No, sjećam se da je Stereo Studio bio zabavan. Bilo je to u neku ruku i moje upoznavanje s svijetom elektronske glazbe, scene i kemikalija, koje sam u potpunosti i zauvijek bacio što toplo preporučam i Vama. Ali ako ste lijepi kao ja i moj kolega Andrej (pitaj Andreja!) s kojim sam bio na većini Sterea, tada se u subotu uputite u Tvornicu
Stereo Studio je u početku bio projekt tadašnja (pokopat će me zbog ovog) tri najbolja hrvatska DJ-a.


 
Provider dobrog zvuka. DJ Frajman


No, dobro, kvalitetni su oni i danas valjda, samo malo stariji. Radi se o DJ Frajmanu, DJ Kikiju te zadnjem, ali ne i posljednjem DJ Felveru. Ovaj potonji, tvrdi se u njegovoj biografiji, spada u sam vrh Europske Tech House scene.


 
Kako je vruće u ovoj Tvornici. DJ Felver


Bilo kako bilo, na SS su svirali gotovo svi koji su nešto značili na europskoj elektronskoj tech house (i šire) sceni. Sjećam se da je karta tada bila relativno skupa, no Tvornica je svaki put bila lijepo, čak i prelijepo popunjena. Dan danas se sjetim tog problema s klimatizacijom u Tvornici. Sumnjam da i danas postoji isti, no demantirajte me.

Danas SS ponovo ide u istom prostoru Tvornice a u subotu 16.04.2005. i vi možete biti tamo po cijeni od 40 kuna do ponoći i 50 kuna nakon iste. Osim Felvera, tu će biti još i DJ Dav, DJ Omar te zvijezda večeri Richard Gray.

Richard Grey je jedan od pionira londonske underground klupske scene. Kao jedan od rijetkih tadašnjih DJ-a house glazbe, 1989. godine dobiva mjesto resident DJ-a u “Voodoo”-u, uz Mr. C-a, Colina Favera i "Evil" Eddie Richardsa, a do kraja 1990. godine na londonskom piratskom radiju "Dance FM" Richard pušta, svake subote, dvosatne vrlo slušane setove.

U nadi da nećemo biti najstariji ljudi na partiju i mi ćemo se uputiti na SS, pa ako vidite dva stara ali vitka mladića s fotićem oko vrata, znajte to su Lupigini reporteri u potrazi za senzacijama, vrućim vijestima i propustima. Ako nas ne vidite, znajte da se dobro zabavljamo.