RASPISANA POTJERNICA ZA TITOM: Hasanbegović i Bandić poduzeli odlučne korake u Gradu Zagrebu

J.B.

21. srpnja 2017.

RASPISANA POTJERNICA ZA TITOM: Hasanbegović i Bandić poduzeli odlučne korake u Gradu Zagrebu

Gradska skupština Grada Zagreba raspisala je danas, u suradnji s njemačkom komandom u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, potjernicu s nagradom od 100.000 rajhsmaraka u zlatu, koje će dobiti onaj tko živa ili mrtva dovede komunističkog vođu Tita.

Ovaj zločinac, poručuje Gradska skupština, bacio je zemlju u najveću nesreću. Kao boljševički agent, nastavlja se u tekstu potjernice, skrnavitelj crkava, lopov i drumski razbojnik htio je organizirati u zemlji sovjetsku republiku, a k tome je uobrazio da je on pozvan da oslobodi narod.

"Za ostvarenje tog cilja on je spreman u španjolskom građanskom ratu i u Sovjetskoj uniji, gdje je upoznao sve terorističke metode GPU-a, metode skrnavljenja kulture i životinjskog uništavanja ljudskih života", stoji u potjernici.

"Zadovoljni smo. Ovo je predzadnji korak i nema razloga da odlažemo konačno rješavanje tog pitanja", rekao je povodom dizanja potjernice zastupnik Gradske skupštine doktor Zlatko Hasanbegović.

Potjernica je raspisana na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića. Sazrele su, ističe doktor Hasanbegović, političke okolnosti da se to pitanje makne s dnevnog reda.

Na potjernici, koju supotpisuje zapovjednik njemačkih trupa u Hrvatskoj, navodi se također da je Titova "oslobodilačka akcija imala da utre put boljševizmu, tom najgroznijem političkom režimu na svijetu", odnosno da je "oduzela imanje pa i živote" tisućama ljudi.

"Ona je samo poremetila mir seljaka i građana i bacila zemlju u neopisivu bijedu i nevolju. Porušene crkve i sela tragovi su kojima je on prošao. Stoga je ovaj opasni bandit u zemlji ucijenjen sa 100.000 maraka Rajshmarak u zlatu. Onaj koji dokaže da je ovog zločinca učinio bezopasnim ili ga preda najbližoj nacističkoj vlasti ne samo što će dobiti 100.000 Rajhsmaraka u zlatu, nego će time izvršiti i jedno nacionalno djelo, jer će osloboditi narod od biča njegovog krvavog terora", zaključuje se u tekstu potjernice.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook