PRONAĐEN „NACI ĐURO“: Uhićen napadač iz tramvaja - Hrvat, katolik, ljubitelj oružja i zvijezda filma

I.F.

6. listopada 2017.

PRONAĐEN „NACI ĐURO“: Uhićen napadač iz tramvaja - Hrvat, katolik, ljubitelj oružja i zvijezda filma

Zahvaljujući čitateljici Lupige, koja je pod tekst o sinoćnjem napadu u zagrebačkom tramvaju ostavila komentar, potpisujući se aliasom narodne heroine Nade Dimić, prepoznat je i danas nešto prije podne uhićen mladić koji je sinoć putnike pošpricao tzv. pepper sprejem i nanio vozačici tramvaja lakše ozljede dišnih organa. Radi se o Ivanu Đuriću, koji je poznat i pod nadimkom Naci Đuro i Đuro Baraba. Podsjetimo on je sinoć, nešto prije 20 sati, u tramvaju broj 6, iz čista mira počeo salutirati nacističkim pozdravom i vikati „Sieg Heil“, a na koncu upotrijebio pepper sprej.

ZAGREB VEČERAS: Salutirao i vikao „Sieg Heil“ u tramvaju pa putnike napao suzavcem

Đurić, koji sam sebe opisuje kao Hrvata i katolika, rođen je 1991. godine i od ranije je poznat policiji, a o njemu možda najbolje govori činjenica da je sam javno objavio izdanu mu policijsku potvrdu o privremenom oduzimanju oružja sa svim svojim osobnim podacima. Osjećao se nostalgično i napisao: "Trazeći rizle po stanu pronađoh ovaj papir i suza mi niz lice krenula teškog srca prisjetih se bezobrazne otimačine hrvatske policije mog osobnog kucnog ukrasa.... :("

Baraba
Đuro Baraba je ljubitelj oružja (FOTO: Facebook)

Kako doznajemo, policija ga je upravo zahvaljujući ranijim susretima zbog osobnog arsenala i uhvatila tako brzo, nakon što su zbog Lupigine čitateljice "Nade Dimić" saznali njegovo ime.

Panker, Hrvat, katolik, junak filma

Đurić je ujedno i junak dokumentarnog filma "Ispred zastave" iz 2016. godine redateljice Sanje Bistričić

Evo kako je opisan: "Đuro je punker – Hrvat – katolik koji u srcu nosi rane iz prošlosti koje su ga obilježile i zbog kojih iracionalno mrzi sve što nema veze s njegovom domovinom. Njegov punk svjetonazor kao i način života postaje umrljan mržnjom i bijesom koju izražava kroz javni bunt i provokacije. Spletom okolnosti njegov se svijet poljulja kada upozna djevojku Elviru koja je srpske nacionalnosti. Ovo je priča o životu koji nam zna prirediti smiješne iscjeljujuće paradokse kako bi nas poučio i ljubavi koja je iznad krvnih zrnaca."

Kako pomoći policiji da te što prije opet uhvati (IZVOR: Facebook.com/djuro.baraba)

Njegov Facebook profil odaje kako se radi o "grobaru u koncentracijskom logoru Auschwitz", velikom zaljubljeniku u Wermacht, koji slavi Hitlerov rođendan i 10. travnja, nosi majice sa simbolom HOS-a, kao i one sa proslave godišnjice Oluje u Čavoglavama, te se voli fotografirati sa svojim malenim djetetom uz tenkove, oružje i slično. Ne voli javni prijevoz, konkretnije ZET (Zagrebački električni tramvaj). Kao i mnogi moderni fašistoljupci, dok nosi pepper sprej u džepu i napada ljude, tvrdi da su antifašisti - nasilni. Otvoreno im je i prijetio putem Facebooka, da bi se prijetnja materijalizirala u tramvaju pola godine kasnije i to uz poklič, koji je upotrijebio u tramvaju: "Sieg Heil, pička vam materina!" U istom statusu od 10. ožujka spominje i svoju spitku, u kojoj je viđen u tramvaju, a služi se i tipičnom argumentacijom fašista 21. stoljeća: "Fašisti ih napadaju i iz pašteta iskaču! U svemu što im se ne sviđa oni vide fašizam!".

NACISTIČKI ODGOJ DJECE U HRVATSKOJ: Šokantna foto-svjedočanstva odgoja u nacističkom duhu!

DESET GODINA POKUŠAVANJA: Mogu li se razumjeti Židov i nacist?

ŠOKANTNA FOTOGRAFIJA IZ BENKOVCA: Nacizam za cijelu obitelj - s djecom pozirao pozdravljajući kao nacisti

Na ovom mjestu pogledajte nekoliko fotografija s njegovog Facebook profila dok ih nije izbrisao, što će vjerojatno učiniti nakon što policija - začuđena što Đurić istovremeno voli i Hitlera i anarhiju, odnosno punk - završi s njim.

 

Nabrijan na ZET


 

Voli Hitlera, Mengelea i Wermacht


 

Slavi 10. i 20. travnja


 

Oružje voli jako
Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook