Postaprillili

Dunga

2. travnja 2003.

Postaprillili

Možda je jučerašnji nedostatak prvoaprilskih šala u hrvatskom kozmosu uputa da je sve što se oko nas i inače događa prvoaprilska šala, a možda smo se samo zaboravili šaliti! Pa da vidimo kakve su prvoaprilske šale objavljene u hrvatskim medijima, a nije ih bilo previše, jer kada bi ih sve skupili i ocjedili dobili bi tek jedan mali "nula tri". No, prisjetit ćemo se i jedne neslane šale, koja doduše nema nikakve veze sa prvim travnjem! Sve to klikom na ...

Kad bi skupili sve jučerašnje prvoaprilske šale objavljene u našim medijima, pa ih iscijedili dostajalo bi možda za jedan mali "nula tri". Jedni su objavili antihoroskop, drugi su se našalili s Rojsom (skuplja dragovoljce za rat u Iraku, na strani SAD-a, još kako), treći su se drznuli objaviti lažni transfer (Rapaić u Celtic, mašala), oni prvi su se još potrudili pa objavili vijest kako su nekom nesretniku polomili noge u kafiću "Foot Loose", četvrti nisu ništa, a što su izmislili neki bolje je i ne spominjati (ajd dobro, "Sportske novosti" objavile su da je Zvone Boban osvojio milijun kuna u čuvenoj emisiji).
Znali smo i inače da je humor u Hrvata davno podnio ostavku, pa u njegovo ime uglavnom nastupaju mediokriteti koje je bolje i ne spominjati. I dobro je, stoga, da se razni Dreleti i Zuhre jučer nisu oglasili. Nije dobro da je izostalo prvotravanjsko nadahnuće valjanog Predraga Raosa, čiji duh prizivam jednim njegovim remek-djelom, prvotravanjskim više po metodi nego po vremenu radnje. Elem, na Staru godinu 96' Raos se lažno predstavio kao dužnosnik protokola pokojnog Predsjednika Republike pa pozvao trojicu tadašnjih uglednika na novogodišnji doček u Predsjedničke dvore. Nazvao je notornog Zvonimira Šeparovića sa suprugom mu Brankom, nakostriješenog desnog kolumnista "Večernjeg lista" Milana Ivkošića i tadašnjeg predsjednika Ustavnog suda RH Antu Potrebicu. Potrebica se uljudno zahvalio na pozivu "protokola", rekavši kako se NJEGA na taj način ne poziva, Ivkošić je navodno zalupio slušalicu bez jasnog odgovora (vjerojatno je išao provjeriti svoje izvore), a Zvonimir Šeparović odgovorio je da "smjesta dolazi", pak se i pojavio pred zabezeknutim čuvarima Predsjedničkih dvora. Sa suprugom.