Pazi ovo: Ako je Papa došao u Rijeku zašto ne bi i Francesco Totti?

Slon

27. lipnja 2006.

Pazi ovo: Ako je Papa došao u Rijeku zašto ne bi i Francesco Totti?

Koliko sranja je u stanju napisati PR jednog eminentnog festivala, kakav je "Histria festival", nećete vjerovati, ali ovaj put je famozni Vinko Peršić nadmašio samoga sebe. U propagandnom tekstiću koji za namjeru ima dizanje ratinga riječkom Erosovom koncertu, vrlo 'pismeni' PR je vukao takve paralele koje definitivno ne zaslužuju komentar, ali ih je nužno obznaniti široj javnosti, radi školskog primjera sranja kroz gusta granja

Pa pazi sad što piše PR, plus, obrati pažnju na njegov nenadjebivi potpis na kraju ovog fakat antologijskog teksta:


Čuveni talijanski nogometni reprezentativac Francesco Totti trebao bi biti gost na koncertu svog bliskog prijatelja Erosa Ramazzottija na Erosovom koncertu na Kantridi 30. srpnja, a sprema se i na kupnju kuće za odmor u Crikvenici. Informaciju nam je dao Arian Shehu ("Arian Entertainment"), organizator Erosovog rijeckog koncerta. Kako tvrdi gospodin Shehu, u čije riječi ne bi trebalo sumnjati, jer je on i izvršni producent "Histria festivala" koji je dosad u sedam godina postojanja najavio i ugostio mnoge svjetske zvijezde, Tottijev menadžer je za dane oko koncerta rezervirao apartman u jednom kvarnerskom hotelu i zamolio vlasnika za apsolutnu diskreciju prema medijima. Francesco Totti, najbolji i najpopularniji talijanski nogometas, napadčc i golgeter "Rome" i "Azzura" i Eros Ramazzoti su vrlo bliski prijatelji koji često zajedno igraju mali nogomet, pa će tako Francesco doći Erosu na nekoliko koncerta aktualne turneje. Francesco Totti, koji je inače i veleposlanik "UNICEF"-a, trenutno na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj igra za talijansku nogometnu reprezentaciju, a nakon završetka svjetskog prvenstva 9. srpnja, druženje sa prijateljima i ljetovanje bit će mu dobrodošlo opuštanje.

Direktor nogometnog kluba "Rijeka" Marinko Koljanin je na ovu najavu reagirao obečanjem da će se za Tottija i Erosa napraviti posebni počasni dresovi, te da bi dolazak Tottija i eventualna neobavezna "tekma na male goliče" Francesca, Erosa i njegove ekipe sa igračima "Rijeke" nakon tonske probe imala izvrstan marketinški odjek za klub.  Na našu provokaciju da li bi volio da aktualni kapetan "Rome" Francesco Totti možda pred sportsku mirovinu kao i Fredi Bobić zaigra za "Rijeku" samo se zagonetno nasmijao. Što se tiće kupovine kuće za odmor u Crikvenici koju Francesco Totti preko jedne agencije za nekretnine želi kupiti za povremeni odmor, možda mu je želju za tim pobudio naš teniski as Ivan Ljubičić, njegov veliki prijatelj, koji mu je vjerojatno jako hvalio i nahvalio primorje u kojem živi. Nikoga ne treba čuditi ova potreba da se Totti okuči na našoj obali koja je po općoj ocjeni jedna od najljepših na svijetu, jer svjetski celebrity su prepuni novaca i imaju kuće za odmor posvuda po svijetu, u koje tek ponekad zalaze i provedu nekoliko dana. Tako Sting, George Clooney, "Simple Minds", "Simply Red" i Woody Allen imaju vile u Italiji, u kojima ih sretnici ponekad mogu i vidjeti. Da li će sa Francescom Tottijem na koncert Erosa Ramazzottija doći i njegova supruga, prelijepa Ilary Blassi, koju smo ove mgodine gledali kao suvoditeljicu "Sanrema" i koja trenutno vodi "Festivalbar", ostaje da se vidi. Nadamo se sada i nju, kao i Jennifer Lopez,  neće spriječiti (nova) nenadana trudnoća da se pojavi na Kantridi. I za sve one koji u ovo sumnjaju jedna konstatacija: ako je mogao Papa doći u Rijeku, onda se nemojmo čuditi nijednoj velikoj ličnosti čiji se dolazak najavi.

Sljedeća informacija koju vam donosimo potvrdjuje da je naša najava ostvariva. Naime, kako piše srpska agencija "Beta", samo šest dana pred početak Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, Francesco Totti boravio je u Crnoj Gori, u hotelu "Maestral" na Miloceru. Nakon napornih priprema svi igrači nogometne reprezentacije Italije bili su dobili dva slobodna dana pred početak Mundijala, a Totti je na nagovor prijatelja i vlasnika "Maestrala", slovenske kompanije "Hit", koja je vlasnik i elitne kockarnice na Svetom Stefanu, odlučio posjetiti crnogorsku obalu zajedno sa porodicom. Totti je doputovao u Milocer direktno iz Ženeve, gdje je italijanska reprezentacija igrala protiv Ukrajine i njegov boravak u Crnoj Gori protekao je u strogoj medijskoj izolaciji. Nijedan novinar nije uspio dobiti ni  najobičnu izjavu, slikanje i snimanje je bilo strogo zabranjeno od uprave hotela, a samo sretnici su uspjeli da vide svog nogometnog idola. Kako saznajemo zbog lošeg vremena Totti nije išao na plažu, ali je sa suprugom Ilary Blasi i tek rođenim sinom izvjesno vrijeme boravio na bazenu. Boravak slavnog nogometaša u Crnoj Gori završen je u nedjelju navečer kada se  se Totti avionom vratio na pripreme talijanske reprezentacije. Pa, ako je Francesco Totti boravio na crnogorskom primorju prošlog vikenda zašto ne bi bio i u Rijeci 30. srpnja na koncertu svog najboljeg prijatelja Erosa Ramazzottija?!


Vinko Persic: PR/PRESS za "HISTRIA FESTIVAL" - Pula i koncert EROS RAMAZZOTTI -30.7. 2006. - stadion Kantrida - Rijeka.
WEB: www.vinkopersic.com
.
NOVINAR: "NOVI LIST","PRIMORSKI RADIO", urednik TV "KANAL RI" ("Extra"), pom. gl. ur. internet portala RIJEKADANAS.com.
MOBITELI: 098-215-155, 095-215-1550, 091-1215-155.
E-MAILOVI:
press@vinkopersic.com, vinkopersic@gmail.com, vpersic@yahoo.com, vinko@rijekadanas.com
FAX: 051-672-114. Dosad radio PR/PRESS za: koncertnu agenciju TONIJA SABOLA, "VALKANA BEACH", ZUCCHERO...