Pa i nogomet je zanimljiv!

Ivor Car

11. studenog 2003.

Pa i nogomet je zanimljiv!

Jao, moja glava, ako nije uzviknuo, onda je barem pomislio Predrag Đorđević na prošlotjednoj utakmici Lige prvaka između Olympiakosa i Galatasaraya, kada je doživio bliski susret s protivničkim vratarom. No, to u ovoj novici nije sve, jer u nastavku vam donosimo i fotografiju koja zorno pokazuje kako se u Nizozemskoj žali za promašenom prilikom

Tko kaže da nogomet i njegova Liga prvaka nisu zanimljivi? Evo recimo u grupi D prošloga tjedna igrali su ljuti rivali, grčki Olympiakos i turski Galatasaray, a osim što je susret ta dva kluba završio uvjerljivom pobjedom grčkog predstavnika od 3:0, dogodio se zanimljiv susret glavama između jugoslavenskog reprezentativca te igrača Olympiakosa, Predraga Đorđevića (na fotografiji desno) i slavnog kolumbijskog vratara, ovdje u ulozi neuspjelog čuvara Galatasarayeve mreže, kontraverznog Faryda Camila Mondragona (na fotografiji desno). Srećom po obojicu, "bliski" susret je ipak dobro prošao, malo manje dobro za Đorđevića koji je usput dobio crveni karton.

Na drugoj fotografiji sasvim slučajno akter je ponovno jedan nogometaš iz susjedne nam Srbije i Crne Gore. Ovaj put je riječ o nešto mlađem igraču, koji dobro "puca" s obje noge. On je Mateja Kežman i vidno je uznemiren što ovaj put nije dobro "pucao", već je propustio stopostotnu priliku za postizanje pogotka u utakmici grupe C između njegovog PSV Eindhovena i grčkog AEK-a. Svoju ljutnju pokazao je na vrlo neobičan način pred skromnim auditorijem od samo 30 000 ljudi na stadionu i tko zna koliko milijuna pred televizijskim ekranima. No, taj potez je zapeo za oko vještom fotoreporteru i evo sad fotke i na Lupigi. Ipak njegov promašaj nije bio ključan jer PSV je pobijedio sa 2:0.