Bjegunci prvaci Hrvatske u virtualnom nogometu?

Navar Glibotić

18. listopada 2003.

Bjegunci prvaci Hrvatske u virtualnom nogometu?

Od danas Lupiga prati i jedan ekstremni fenomen na Internetu - www.hattrick.org. Virtualnu svjetsku nogometnu ligu. U Hrvatskoj više tisuća ljudi zapostavlja svoje svakodnevne dužnosti i piči po hattricku kupujući igrače i namještajući formacije. Namjera je pratiti prvu ligu i druge zanimljivosti, a nadamo se da će se broj posjeta na naš site zbog toga povećati.
Bjegunci su pobjedom nad Kentaurima praktički osigurali osvajanje Prvenstva Hrvatske, jer su Primošten tigers podbacili na domaćem terenu i remizirali s Karlom Velikim. Zapravo, možda je već i formalno-pravno titula ponovno pripala prošlogodišnjim osvajačima Bjeguncima, jer autor ovih redaka ne zna je li se na kraju uopće uzima međusobni skor dvaju ekipa za odluku.
Uraganskim drugim poluvremenom Bjegunci su porazili Kentaure s 4-1, te tako pokazali da su ipak najmoćniji hrvatski tim. Primošten tigers su u mučnoj bitci remizirali s Karlom Velikim, i unatoč jako dobrom protivniku ne može se oteti dojmu da su podbacili.
Što se tiče raspleta na dnu, sve je izvjesnije da je Dada tim putnik u drugu ligu, dok se drugi tim za ispadanje još uvijek traži. Zastava je remijem uspjela malo se pomaknuti iz opasne zone, ali će u posljednjem kolu morati igrati protiv prvoplasiranog, tako da to i nije neka perspektiva.
Što se tiče strijelaca, kontroverzni Henrik Carlsson iz primoštenske ekipe ipak je sa svojih 19 golova daleko odmakao konkurenciji, tako da će Tigersima ostati novčana utjeha za najboljeg strijelca sezone. Sve u svemu, još je jedna hattrick sezona pri kraju, te je jasno da će Primošten tigersi ipak trebati neka pojačanja ako žele Bjeguncima uzeti primat, kako ne bi postali kao Croatija za vrijeme Tuđmana.
Što se tiče kultnog petoligaša Drekavca, on nastavlja broditi ka 4. ligi. Doduše, neuvjerljivo su pobijedili bota Bjelovara, ali to je ionako samo priprema ekipe za višu ligu.