Novi GostLupež: Pave - mufljuz sa srcem

iksx@lupiga.com

17. travnja 2006.

Novi GostLupež: Pave - mufljuz sa srcem

Poziv glavnog i odgovornog urednika ove stranice jedna je od najgorih stvari koja vam se može dogoditi. Dečko, znan kao Ivor-Car, ponekada je neumoljiv, ponekada neizdrživ, a gotovo uvijek neizmjerno naporan. Ipak, kako je katkad i put do pakla popločan dobrim namjerama, tako i Ivor-Car može iznenaditi. Slučaj s našim novim GostomLupežom spada upravo u tu kategoriju - kategoriju iznenađenja

- Iksx, ajd napiši mi nešto za Lupigu, obraća mi se Ivor-Car onim svojim pogledom i očima stiješnjenim predimenzioniranim obrazima.

- Nema šanse, š'a me jebeš s tim pizdarijama, jebem i ja njega natrag.

- Daj ne seri konju jedan, ne znaš ni o čemu se radi, ne da se Ivor-Car, poznat po tome da se ne da zaustavit kada krene martletirat.

- Ako nemamo o čemu razgovarat, niti ne moramo, namjeravam prekinuti ovaj razgovor.

- Ma da napišeš vijest da nam je Pave GostLupež, smije mi se pizdun u lice, jer sam okretao ražanj bez zeca, odnosno kenjao ne znajući o čemu se radi. I tako sam ja, evo, nakon koje godine napisao nešto za Lupigu.

Prepričavanje razgovora s urednikom ove stranice služi da bih na jednostavniji način, bez afirmativnih epiteta, kazao kako, za razliku od svih prethodnih, izuzetno cijenim našeg novog Gosta. Kako Pavino lijepo, duhovito, nostalgično i zabavno predstavljanje imate u uvodu, i to od osobe koja ga najbolje poznaje - njegove supruge, ja ću spomenuti neke druge njegove osobine koje se, možda, iz bračnog kreveta slabije vide ili se uopće ne vide.

Drug Pave je jedan od rijetkih preživjelih mufljuza novinarske profesije. To vam je kategorija ljudi koji, bez sposobnosti koje je imao Nazarećanin, od ničega sklepaju vijest. Iako Pave može od polutrača ili čak i dezinformacije složiti tekst kojem niti sukob s činjenicama ne smeta, varaju se svi koji misle da se, ergo, radi o hladnokrvnom egzekutoru brzom na tipkovnici.

Ma vraga i za razliku od svih poslovnih mufljuza, Pave je mufljuz sa srcem kojeg stalno nešto jebe, koji je ujutro nalik onoj dvojici mrguda iz lože Muppet Showa, a popodne nekom iz rock fraglića. Ni sam nisam siguran što ovo točno znači, ali znam što sam htio reći - draga osoba, pa i u svim svojim neurozama.