Najseksi grad na svijetu

Božidar Alajbegović

25. veljače 2004.

Najseksi grad na svijetu

Naša nedavna anketa pokazala je kako vas na Lupigi ponajviše zanimaju novice vezane uz "cice i guzice". Kako je vaša želja nama zapovijed, nema nam druge nego vam dati ono što tražite, pa ćete tako u novici koja slijedi saznati koji grad i zašto baš taj, nosi epitet naj-erotskijeg grada na svijetu (a nije ni Venecija, niti Amsterdam, a bogami ni Pariz)
St. Petersburg, slavno sjedište još slavnijih ruskih vladara, prema tvrdnjama tamošnjih seksologa, ima sve preduvjete da ga se proglasi svjetskom metropolom seksa!

Štoviše, gradski oci Petersburga zaduženi za turizam odlučili su da se taj grad na turističkim sajmovima ubuduće počne reklamirati kao erotska turistička destinacija. U tu su svrhu izdali novi gradski vodič nazvan Erotski Petersburg koji između ostalog donosi i snimku iz zraka koja pokazuje kako brojne petersburške rijeke i rječice čijim je tokovima premrežen taj prekrasni grad, oblikuju ništa drugo negoli golo žensko tijelo!

No, to ni izdaleka još nije sve jer Lev Šeglov, poznati seksolog iz Petersburga, tvrdi kako su osnivači grada bili poznati i slavni po svojoj fizičkoj obdarenosti, zbog čega su čak "imali problema pri sjedenju u sedlima svojih konja". Šeglov nadalje zbori kako se upravo Petersburg može podičiti prvom školom u kojoj se izučavala seksologija u tom dijelu svijeta, a pionirsku ulogu tog grada potvrđuje i porez kojim se još u davna doba punila gradska kasa postotkom od prodaje erotskih proizvoda i pomagala, prodavanih u brojnim trgovinama toga tipa razasutima po gradu.

Prijespomenuti gradski vodič naglašava također kako je Petersburg nadaleko poznat po svojoj naglašenoj erotskoj atmosferi i osjetu seksualnog uzbuđenja koji kod posjetitelja toga grada, navodno pobuđuje, vrlo osebujna gradska arhitektura. 

Don Bakoviću i komp. na znanje i ravnanje, a pogledajte što o tom gradu kaže vrli Lupež koji je također bio tamo, na slijedećih sedam znakova XOXOXOX.