Malo nas je al' smo nejebice

Ivan Kegelj

5. ožujka 2003.

Malo nas je al' smo nejebice

Još jednom se pozivam na informacije svojih najboljih prijatelja iz Ujedinjenih nacija koje kažu da će se, ostane li stopa nataliteta ista kao danas, do 2050. godine hrvatsko stanovništvo smanjiti za brojku od 860 tisuća. Ovaj podatak preuzeo je i katolički list Glas koncila, pa zaključio da odgovorni u hrvatskom društvu niti malo ne mare što Hrvatska spada u malu skupinu "demografski najugroženijih zemalja na svijetu". Šta, tko kako i zašto

Koalicijska vlast poznata po jednostavnoj lakoći davanja obećanja do sad je, što se tiče obiteljskih stvari, donijela dokument o strategiji nacionalne obiteljske politike. Ali, začudo, ovi dragi sposobni ljudi su nekim čudom zaboravili u tom dokumentu opširnije obraditi demografski problem; po Glasu Koncila su ga posve marginalizirali, ostajući valjda u uvjerenju da ćemo se najvjerojatnije jebati - jer što da radi nacija koja na večernji izlazak može potrošiti 15-tak kuna po glavi stanovnika. 
Ali Glas Koncila ne bi bio najbolja novina all over the World da Vladi pod nos nije gurnuo homoseksualce.
"Njih ne zabrinjava izumiranje stanovništva nego tobože ugrožena prava homoseksualnih osoba", kaže "Koncilko".
Mi ćemo homoseksualce ostaviti po strani i nastaviti dalje s podacima, jer jebeš ti čitatelja koji će ostati zakinut. Ali opet, ako otanete zakinuti možda se promijeni demografska slika. Ma nema veze. Htio sam još reći da demografska istraživanja upozoravaju da čak 27 posto hrvatskih obitelji nema potomstva, u što se srećom Lupeži ne ubrajaju. Kod nas ide radno i plodno, čime se gospodin don Ante ne može pohvaliti. Onaj Ante - prezime mu znate.