Lupeži na Balaševiću u Virovitici nikog nisu zaprosili

Dunga

4. srpnja 2004.

Lupeži na Balaševiću u Virovitici nikog nisu zaprosili

Ovaj sajt redovito je pratio koncertriranje Đoleta Balaševića po Hrvatskoj i njoj susjednim državama, pa red je da imamo izvješće i iz Virovitice, s koncerta održanog 2. srpnja između 21 i 01 sat. To ćemo upotpuniti i nekim fotkama iz kojih je vidljivo da su atmosfera i nastup Balaša bili izvanrrreeedni, kako se kaže u jednoj novijoj pjesmi asa. Ali, valja nešto i napisati

Prije svega, da nije Balaševićevog koncerta nikad ne bismo navratili u zanimljiv i lijepo uređen grad ,Viroviticu. Đole nas, izgleda, upoznaje s vlastitom zemljom. Koncert je, kao što mnogi od vas i znaju, održan na rukometnom stadionu TVIN-a, pored kojeg je kuglana s pripadajućim bifeom, što se pokazalo spasonosnim, jer ste se ondje mogli opskrbiti pivom kada su štandovi s cugom bili "začepljeni do guše". A to je bilo, pa recimo, uvijek. Otpozadi stadiona je nogometno igralište s odličnim travnjakom. Ali tu, koliko sam čuo od domaćina, ne igra državni drugoligaš "Virovitica", jer on igra na svom terenu kod, mislim, pijace.

Da je riječ o sportskom gradu svjedoči i veća, ne odveć stara, dvorana smještena preko puta stadiona. Virovitički rukometni stadion veličinom može podsjetiti na vremena kada se taj sport igrao na terenu nešto manjem od nogometnog. Ali i takav su horde Balaševićevih pristalica dobrano ispunile. "Novinar Reutersa javio je" da je bilo četiri tisuće ljudi. Bilo je nekih dvojbi hoće li koncert uopće biti održan, odnosno hoće li Đole kao onomad u onom selu kod Čakovca odgoditi koncert zbog kiše za dan kasnije.

Novinar Glasa Slavonije Goran Gazdek bio je kod Đoleta dva dana prije koncerta u Novom Sadu, gdje je ovaj ispalio kako će svakako održati koncert 2. srpnja. Ta informacija objavljena je na nekim Internet sajtovima i u Novom listu.  Ili je to raja nekako saznala, ili je došla naslijepo, ali u svakom slučaju posjet nije podbacio. A kišilo je prije, za vrijeme i poslije koncerta. To polako već postaje uobičajeni dekor Đoletovih koncerata. Prema očekivanjima, među prvima je odsvirana "Virovitica", a za sam početak "Sto dukata donosim". I tako, dalje već kako to ide, s narudžbama i bez njih, tri-tri i pol sata svirke s naglaskom na posljednji album "Rani mraz".

Nekakav zeko se odnekud stvorio na stejdžu, netko je nekoga opet zaprosio (mi nismo, bez brige), "Odlazi cirkus" odsviran je za kraj. I što kaže Arsen "na brzinu pokupljeno rublje, nestalo je svjetla s tom bjelinom i … gotovo". Priča se da slijedi Krk, možda Rovinj, još ovoga ljeta. Čini se da nema ništa od zimskog koncerta u Zagrebu. Đole se po svemu sudeći orijentirao na manje centre, pa kada je već tome tako predlažem Belišće. Zašto? Ima razloga, ali ako hoćete može i tek onako …