Kupanje u bazenu kulture ide i po treći put

Ivor Car

13. travnja 2007.

Kupanje u bazenu kulture ide i po treći put

Naši prijatelji iz Ivanić Grada još uvijek nisu posustali te su svoj Pool Film Fest, treći po redu, najavili za početak lipnja, u već nadaleko poznatom, a nikad dovršenom, ivanićgradskom bazenu. Osim igranih, animiranih, dokumentarnih i inih filmova, kao i obično, ovaj će festival popratiti i iznimno bogata koncertna ponuda. Naime, u bazenu će nastupiti Rambo Amadeus, Stampedo i Cinkuši

Treći Pool Film Fest najavljen je za početak lipnja, točnije od 1. do 3. lipnja, a kao i uvijek i ove će godine ulaz na sva događanja biti besplatan. Pored obilja filmova u Ivanić Gradu tijekom tri dana održat će se i niz radionica i performansa. Rok za prijavu filmova, inače je i dalje otvoren te je filmski program trenutno još uvijek nepoznanica, ali ne treba sumnjati da će se "u bazenu" naći itekako izvrsnih filmova. Primjerice, neki dan na HRT-u prikazani "Peščenopolis", posjetitelji "Poola" mogli su vidjeti još 2005. godine.

- Iako su nam već nakon prvog Poola predviđali sigurnu propast mi, eto, ove godine idemo i treći put. Pa kad se već ne možemo kupati u bazenu s vodom, kupat ćemo se u bazenu kulture, istaknuli su organizatori napomenuvši kako će detaljan festivalski program biti objavljen sredinom svibnja na službenim stranicama Pool Film Festa - www.poolfilmfest.com. Za sada su tek najavili kako će 1. lipnja u bazenu zasvirati Cinkuši, dan kasnije Stampedo, dok će zatvaranje festivala pripasti svjetskom mega caru Rambu Amadeusu. Kao i svake godine i ovaj će put kampiranje u okolici bazena biti dozvoljeno, pa čak što više i poželjno.

Inače, cijeli projekt je potpuno nekomercijalnog karaktera, a znajući koliko "materije" je potrebno za organizaciju ovakvog događanja, možemo tek podsjetiti kako je prosto nevjerojatna razina entuzijazma ljudi koji su se po treći put upustili u organizaciju festivala na trošnom i nikad dovršenom bazenu pokraj stadiona nogometnog niželigaša "Naftaša". Za hrvatsku današnjicu pravo je čudo činjenica da je kvalitetu projekta prepoznala i sama sredina, pa je tako jedini sponzor festivala Grad Ivanić Grad. Na koncu, valja nam još samo izraziti nadu da će report iz Ivanića opet biti u rukama našeg nevidljivog Lijenog Vuka.