Krenula prva hrvatska internet televizija TV Bling

Ivor Car

26. veljače 2008.

Krenula prva hrvatska internet televizija TV Bling

Web Portal Hip-hop.hr ovih je dana pokrenuo vrlo zanimljiv projekt nazvan TV Bling. Radi se o proizvodu tog portala u vidu video priloga koji se bave događanjima vezanim uz Hip-hop, ali navodno se u budućnosti neće bježati niti od srodnih glazbenih žanrova. Za sada su snimljena četiri uratka, među kojima se svakako ističe zagrebački snimak beogradskog kolektiva Bad Copy te oduševljavajući nastup Macole i Intra u prostorijama KUD-a Preporod u Dugom Selu

U prvu ruku na stranice Hip-hop.hr, ali i YouTubea postavljena su četiri video uratka. Najatraktivniji je zasigurno nastup beogradskog kolektiva Bad Copy koji je nedavno oduševio posjetitelje zagrebačkog Aquariusa (vidi prvi dio; vidi drugi dio). Snimljeni su vrhunci tog koncerta i intervjuu s trojcem iz kolektiva.

No, vjerojatno je najzanimljiviji uradak u kojem mladi hip-hoperi Macola i Intro nastupaju u prostorijama KUD-a Preporod, gdje su povodom Svetog Nikole bili okruženi gomilom djece (obavezno pogledati ovdje). Četvrti uradak za sada dostupan na Hip-hop.hr je nastup i intervju s Demianom i Ikcem, dvojcem koji čini beogradski VIP, a koji je također nedavno održao koncert u Zagrebu (pogledaj snimak).

U budućnosti "mladci" sa Hip-hop.hr, predvođeni generalnim direktorom Oliverom Linzbauerom (poznatiji kao Oli Dobolli) i idejnim začetnikom Mariom Kolgjerajem, planiraju pokriti sve veće koncerte, ali se kane i baciti na pitanja koja "prate cijelu glazbenu industriju, pa tako i hip-hop". Već su najavljeni novi prilozi, a preostaje nam samo da se nadamo da će na koncu uistinu postati ono što namjeravaju postati - internet televizija.