Kraj godine u zagrebačkoj Booksi

Ivor Car

19. prosinca 2005.

Kraj godine u zagrebačkoj Booksi

Krajem godine u prijateljskoj nam Booksi poradili su na intenzitetu programa pa nas predstojećih dana očekuju neke zanimljivosti. Osim što svojima za blagdane možete pokloniti nešto bolje od keramičkih šalica, šalova i mobitela s povoljnom tarifom, (govorimo o knjigama, jasno) u Booksi pogledajte ili počujte čitače iz British Councila, Marinka Koščeca i izložbu slika i vodenih prijevoznih sredstava, a tu je i '5 o'clock'

Kako pored izvrsne najave koju su nam poslali iz Bookse, ne bismo trebali previše pametovali, jednostavno čujte što kažu iz kluba u Martićevoj


Kristalna kuglica za bor, skupi parfem ili fino nalivpero? Keramička šalica, kremice protiv staračkih pjega, kutijica za nakit ili diskretna ogrlica? Staklena vaza ili vuneni šal? Mobitel s povoljnom tarifom - jeftino, još jeftinije? Sve to može biti izbor za vaše božićne poklone, ali mi vam nudimo jedan kojem naprosto nećete moći odoljeti. Zamijenite sve ove nepotrebne gluposti za ručno izrađene Booksine poklon-bonove za knjige i riješite se svih (obitelji, rodbine, prijatelja, poslovnih partnera) na jednom mjestu. Oni su (tj. naši bonovi) lijepi, decentni, tanki (skoro nevidljivi), originalni i kvalitetni. Oni su najbolje što možete dobiti za svoj novac. Oni vas sigurno rješavaju predbožićne glavobolje. Zamjenjivi su za knjige, a toliko su lijepi da mogu stajati i samostalno.

E, sad kad smo odradili reklamu (nije bio red da prođete bez toga) možemo vam najaviti i par božićnih paketa iz našeg klupskog programa. Pa krenimo redom:

U utorak 20.12.2005. u 20 h ekipa čitača iz British Councila pod nazivom British Council Reading Group otkriva nam čari čitanja i razgovaranja o knjigama. Oni su readeri s pokrićem i tvrde da ima smisla čitati, čakštoviše, razgovarati o tome što ste pročitali. Kako i mi u Booksi imamo svoju reading grupu, znamo o čemu govore, pa ih toplo preporučamo. Za polagano ufuravanje u božićno raspoloženje, dok svi manijakalno obilaze dućane, vi doma sjedite, pijuckate Marques de Caseres i čitate. I svijet je samo vas.

U četvrtak 22.12.2005. u 20 sati samo u Booksi i samo ovog Božića predstavljamo vam Marinka Koščeca u nezaboravnoj zimskoj avanturi kroz "To malo pijeska na dlanu". Radi se o autoru na tragu različitih tradicija, od francuskog egzistencijalizma i novog romana do postmodernističkih nagnuća ludizmu i objedinjavanju heterogenog.  Prepustite se oštrim, kontrastnim rezovima, crnom humoru, tragici, lirizmu, romantičnom zanosu, samoironiji, malicioznosti i empatiji. S Marinkom Kosčecom kitimo nasu božićnu jelku.  

Uz to, samo ovog Božića i samo za vas, akcija 2 za 1! Radi se o božićnoj izložbi slika i vodenih prijevoznih sredstava dvojca pod imenima Tomislav Srebačić i Zoran Lončar pod nazivom "Plovimo u našu luku" uz koju besplatno dolazi još jedna božićna izložba, ona industrijskog nakita smještenog u unutrašnjosti dva skenera locirana u samom središtu kluba, u podnožju centralnog stupa. Ako vam ipak nije do kupnje knjiga za božićne poklone, kupite čarobno prstenje napravljeno od računalnih matičnih ploča koje je sa svojih mnogobrojnih računala poskidao Tino Ivanešić.

Također, ne propustite i nasu jedinstvenu priliku podizanja predbožićnog raspoloženja glazbom uz naš predbožićni 5 o'clock tea music. I ove dvije srijede do kraja godine častimo vas svirkom i Milford čajem jer mi kad idemo, idemo do kraja. Gosti će vas iznenaditi...

Štetan, ups, sretan vam izlazak iz 2005. i ulazak u 2006. Za sve dalje od toga, ne odgovaramo.

Vaša Booksa.