Bez 40 kuna biljega i preslike domovnice s Booksom u veljaču

Ivor Car

4. veljače 2005.

Bez 40 kuna biljega i preslike domovnice s Booksom u veljaču

Za prvu polovicu veljače ekipa iz zagrebačke Bookse pripremila je poetsku večer s Goranom Bogunovićem, feature Rudića i Gospodnetića, "San o sreći", te koncert Daria Jazbeca. Osim najave tih događanja obratit ćemo pozornost i na genijalan Booksin "disklejmer", duhovitu "ogradu" nakačenu na svaki njihov mail od kojeg, čini se, spasa nema

Kako najavljuju iz Bookse, shrvani siječanjskom depresijom i s hinjenim veseljem, u veljači će organizirati tri zanimljiva događaja, nakon što su u "mjesecu ljubavi" već organizirali promociju časopisa "At large" u izdanju Kluba studenata anglistike zagrebačkog Filozofskog fakulteta, te izložbu fotografija Ivone Denk "Burma, nemirna zemlja dobrih ljudi". Dakle, tri događaja koja nas u prvoj polovici veljače očekuju u Booksi su:


9.2.2005. (srijeda) u 20 h - POETSKA VEČER

S kim? S pjesnikom Goranom Bogunovićem (nadoknađujemo prošlogodišnje negostovanje u Booksi opravdano ispričnicom od doktora). Knjiga pjesama Gorana Bogunovića (1972.) "Područje pojačanog naoblačenja" određena je govornikovom namjerom da naknadnom rekonstrukcijom uspostavi narušenu kronologiju ljubavnih događanja i nedaća, što je nerijetko u spisateljskom i emocionalnom smislu nerješiv problem i generator novih nevolja (svi veliki umovi kradu, pa tako i mi - ovoga puta prepisano od Miroslava Mićanovića, Vjesnik).


13.2.2005. (nedjelja) u 18 h - FEATURE

Ovoga puta malo više podataka. Radi se o featureu naslovljenom "San o sreći", a kojega su napravili gospoda Rutić i Gospodnetić u zajednici s trećim autorom teksta.


13.2.2005. (nedjelja) u 20 h - KONCERT

Dario Jazbec strikes again. (Kako?) U stilu našeg siječanjskog raspoloženja (iako će tada biti veljača) - melankolično, kontemplativno, suicidalno (ne uzmite nas baš zdravo za gotovo, ali ipak, hip-hoperi, ostanite doma).


A sada evo i obećanog genijalno duhovitog Booksinog disklejmera koji je obavezan dio svakog njihovog maila kojeg šalju svojim članovima:

Disklejmer (rekli bismo, ograda :-)
Primili ste ovo elektroničko pisamce jer ste pri učlanjenju (hotimice ili nehotice) ostavili u Booksi svoju adresu. Mislite li da smo vam na teret, ili ako ne želite više od nas primati ljubavna pisma obavjesnog sadržaja, sram vas bilo. Ako uistinu, uistinu ne želite s nama imati posla, lijepo nam pošaljite poručicu na
info@booksa.hr s naznakom "ISPIŠITE ME, PLIIIZ", kao i, naravno, ispunjeni obrazac BK 279-27/2004, 40 kuna biljega i presliku domovnice. Inače, nažalost, fini obrazac za online odjavu, nešto poput www.booksa.hr/unsubscribe NEMAMO.