KOSA BOJE SREBRA: Poslušajte novu pjesmu Zorana Predina inspiriranu legendarnom Margitom Stefanović

Vjeran Grković

5. rujna 2012.

KOSA BOJE SREBRA: Poslušajte novu pjesmu Zorana Predina inspiriranu legendarnom Margitom Stefanović

“Neke proljetne noći slučajno sam na TV uhvatio kraj filma o bendu Ekatarina Velika, s kojim smo se upoznali, susretali i družili na koncertnim binama cijele bivše države“, kaže Zoran Predin objašnjavajući kako je nastao njegov novi singl, pjesma „Kosa boje srebra“ inspirirana kultnom Margitom Stefanović, pokojnom članicom jednog od najboljih bendova na ovim prostorima svih vremena. Kako zvuči „Margita“ i koje su Predinove impresije ovom nezaobilaznom pojavom jugoslavenskog novog vala, poslušajte klikom na


Zoran Predin (FOTO: predin.com.hr)

“Margitu Stefanović, crnu princezu Yu Novoga vala, bolje sam upoznao na Koncertu za ljudska prava, u beogradskom SKC decembra 1988 godine, na kojem smo imali, čekajući na tonske probe, puno vremena za razgovor“, prisjetio se legendarni Zoran Predin, frontmen ponajboljeg slovenskog benda, Lačni Franz, prvog konkretnijeg susreta s Margitom. Pojasnio je kako su Lačni Franz i Ekatarina Velika na neki „dublji način“ bili vrlo slični bendovi, iako u glazbenom smislu, ponekad čak i dijametralno suprotni.


Margita u društvu trojke iz EKV-a (FOTO: Facebook)

„Dojmila me se snaga Margitinih stavova, mirnoća govora i nježnost njenih pokreta. Očigledno me je tragična sudbina mojih glazbenih kolega do te mjere potresla, da sam te noći, pod dojmom filma, sanjao da sam sreo Margitu, ali da me ona nije prepoznala zbog moje kose boje srebra“, objašnjava Predin, koji je istog jutra sjeo i napisao pjesmu, koja je u svibnju i snimljena u zagrebačkom studiju Davis. Snimljeno se ovih dana našlo i na nezaobilaznom YouTubu, a zasigurno se radi o izvrsnoj reklami za novi Predinov album. A evo i koje su njegove impresije o neprežaljenoj nam Margiti.

 

 

Lupiga.Com