IZJAVA TJEDNA O „VELIKOM VOĐI“: Plenković je kao Martin Luther

Lupiga.Com

29. srpnja 2021.

IZJAVA TJEDNA O „VELIKOM VOĐI“: Plenković je kao Martin Luther

„Ima nešto u ponašanju i funkcioniranju Andreja Plenkovića što podsjeća i vuče stanovitu sličnost s utemeljiteljem protestantizma Martinom Lutherom, ne Kingom, znamenitim crnačkim vođom, već s onim koji se pojavio u Europi, na prijelazu s 15. na 16. stoljeće“, mrtav-ozbiljan je zapisao Robert Frak, glavni urednik Glasa Istre u svom komentaru koji je prošlog vikenda objavila ta tiskovina. Zapravo, nije hrvatski premijer tek sličan Martinu Lutheru, on je, da se zaključiti iz Frankovog teksta, po svemu i daleko bolji, mudriji te promišljeniji od najpoznatijeg svjetskog reformatora. 

„On je kao vrhunski tenisač koji podjednako dobro servira, vraća, smečira te koristi bekend ili forhend, igra na travi ili zemlji, pred punim ili praznim tribinama. To mu je forte, možda i jedan od glavnih“, piše Frank.

Frankov izuzetno dugački komentar od gotovo šest kartica teksta vrvi neumjerenim veličanjem Andreja Plenkovića, a opremljen je naslovnom fotografijom na kojoj su, pogađate, u krupnom planu hrvatski premijer i Frank. Spominje tu Frank i obespravljene radnike i radničke interese, a upravo je široj javnosti glavni urednik Glasa Istre postao poznat po jednoj radničkoj temi. Naime, Frank je nedavno bio glavni akter skandala kada je otpustio troje renomiranih novinara pulskog dnevnika. Problem je nastao jer je novinarski trojac upozoravao na pristranost Roberta Franka pri uređivanju Glasa Istre

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: HINA/Mario Strmotić