Izašao novi broj VAL-a

Božidar Alajbegović

22. studenog 2005.

Izašao novi broj VAL-a

Nakon četiri mjeseca neizlaženja, zbog nedostatka para, izašao je novi broj riječkog mjesečnika za kulturu VAL. Da vas podsjetim, radi se o jedinoj tiskovini u Hrvata koju stvaraju mladi i za mlade, većinu novinara čine studenti i srednjoškolci, i pišu naravno, iz entuzijazma, bez honorara. Novi VAL izlazi u novom magazinskom formatu, sa svim stranicama u boji, na kvalitetnom papiru, a o sadržaju novog broja informirajte se u

Nakon četiri mjeseca neizlaženja (zbog nedostatka para, naravno) napokon je izašao novi broj riječkog mjesečnika za kulturu VAL. Da vas podsjetim, radi se o jedinoj tiskovini u Hrvata koju stvaraju mladi i za mlade, većinu novinara čine studenti i srednjoškolci, i pišu naravno, iz entuzijazma, bez honorara. Novi VAL izlazi u novom magazinskom formatu, sa svim stranicama u boji i na kvalitetnom, 'masnom' papiru.

Izbor iz sadržaja:

specijalni prilog na 24 stranice posvećen ovogodišnjem 27. izdanju festivala RI-ROCK 2005. U prilogu su predstavljeni svi bendovi koji nastupaju. S RI-ROCK festivalom povezan je i cijeli niz intervjua: s Bernardinom Modrićem, autorom prvog dokumentarnog filma o riječkom rocku, polemički intervju sa Simonom Dejhallom, voditeljem kluba 'Točka', razgovor s Ivorom Kalanjem, predsjednikom udruge riječkih demo bandova, te razgovor s osnivačima i urednicima web sajtova www.ri-rock.com i www.rirock.net

RAZGOVORI:

Bernardin Modrić "PRIMITIVCI NEKA IMAJU BRAND "GRADA KARNEVALA" ALI
MISLIM PRIJE SVEGA DA JE RIJEKA GRAD TORPEDA I ROCKA"

Simon Dejhalla: "NISAM VJEROVAO DA KONCERTI DEMO BENDOVA MOGU DONIJETI
FINANCIJSKI PRIHOD PA IH NISAM NI RADIO"

Ivor Kalanj: "DEMO BENDOVI MOGU PREKRCATI KLUBOVE"

FATHER: "NE BAVIMO SE MUZIKOM ZBOG PARA"

Borivoj Radaković "TVOJ VLAK STIŽE ZA PET MINUTA, A VEĆ JE ŠESTA, ETO
TOLIKO VRIJEDE NAŠA KNJIŽEVNA DRUŠTVA"

Daša Drndić "OSOBE NA POLOŽAJIMA NISU ONE KOJE KREIRAJU AVANGARDNO STANJE SVIJESTI"


REAGIRANJE:

Ljubica Dujmović Kosovac: "GOSPODINE VALUĹŠEK, OSTAVITE ME NA MIRU!"

Tu je i cijeli niz KRITIKA knjiga, filmova, likovnih izložbi i koncerata, KOLUMNE o poraznoj stvarnosti, odnosu stvarnosti i iluzije, feminizmu, pravima životinja, o 'vječno zloj Crkvi' kako kaže novi urednik Marin Tomić i drugim pretežito kulturnjačkim, ali i političkim temama, redovita  SEX RUBRIKA, STRIPOVI, UMJETNIČKE FOTOGRAFIJE, poezija i proza mladih autora (Marija Škrlec + Izet Medošević) i još pregršt zanimljivoga štiva.

Inače, uredništvo ima u planu od početka sljedeće godine VAL iz mjesečnika pretvoriti u dvotjednik, no to će ovisiti o prodaji.

Zato, svi trkom na kioske po svoj primjerak. Cijena: sitnica - 15,00 kuna.