Integralni roman u Libra Liberi

Božidar Alajbegović

16. siječnja 2007.

Integralni roman u Libra Liberi

U današnje vrijeme, morat ćete priznati, veliki je uspjeh postići kontinuitet u izdavanju kulturnih časopisa. Književnom časopisu Libri Liberi to, na radost ljubitelja dobrog štiva, već duže vrijeme uspijeva. Tako je ovih dana svjetlo dana ugledao i 19. broj toga časopisa, o čijem sadržaju se možete informirati u tekstu koji slijedi (posebna poslastica broja - integralni roman mladog domaćeg pisca!)

Libra Libera, broj 19., prosinac 2006.


NAJBOLJI INDIE ALBUMI DEVEDESETIH:
Hombrezone-ski (www.hombrezone.com) dvojac Mučnjak/Pavošević sastavio je listu 200 najboljih indie albuma devedesetih. Ovdje nije mjesto nikome tko je pomislio kako je na kraju milenija mudro bokser zamijeniti rukavicom na kojoj je nacrtan bokser.

CHARLES BURNS: CRNA RUPA:
Burns je crtač kultnog statusa u underground krugovima, kao i art-mainstreamu poput Heavy Metala. Libra objavljuje odlomak Burnsove epopeje o odrastanju u Seattleu u kojem harači spolna bolest bug od koje rastu rep i plivaće kožice, ili još gore, emotivne izrasline.

URBANE LEGENDE:
Plivačica oplođena jajašcima hobotnice ili muškom spermom koju je progutala u bazenu! Djevojka koja je zatrudnjela kad je tijekom rata zalutali metak, koji je prije toga prošao kroz mošnje nekog vojnika, pogodio njenu maternicu (tek najbolje slijedi: događaj je forenzički "dokazan" kad je zrno metka poslije nađeno u mošnji novorođene bebe). U podzemnom kanalizacijskom sustavu New Yorka žive krokodili!

BIZARRO:
Američki anti-akademični žanr zaokupljen estetikom tehnologije. Magični realizam s previše magičnog i nedovoljno realnog. Horror zaokupljen grotesknim. Priče koje bi bile pornografija kada bi na bilo koji način imale namjeru biti seksualno uzbuđujuće. D. Harlan Wilson, Bruce Taylor, Andre Duza i John Edward Lawson.

Roman - ALJOŠA ANTUNAC - POSLIJE ZABAVE:
Po prvi puta Libra Libera objavljuje integralni roman. Ovo je proza koja žiletom reže Hrvatsku di je najtanja, blitzkrieg utrnuća i najljuća do sad viđena detoksikacija i cipelarenje hrvatske stvarnosti. Borroughsoidno heftanje prepoznat će ekipa koja je probala uteć od tog da im šupljana i debilizam pumpaju vlastitu uzaludnost postojanja. Poslije zabave Odiseja je drukčije montirana čovjeka koji je pokušao nakratko dodirnuti komadić sreće i uštrcati dozu optimizma.

Više o časopisu doznaj na: www.attack.hr/libera

Libra Libera po cijeni od 35 kn se može nabaviti u knjižarama:

Zagreb: Knjižara Agm, Teslina 7; Knjižare Matice Hrvatske, Matičina 2 i Ivana Lučića 3; Knjižara Dominović, Trnjanska 54 a; Knjižare Meandra, Opatovina 11 i Kaptol Centar; Profil Megastore, Bogovićeva 7; Knjižara Prosvjeta, Trg Petra Preradovića 5; Knjižara Stjepan Miletić, Krvavi most 3; Superknjižara, Rooseveltov trg 4;

Pula
: Knjižara Castropola, Zagrebačka 14,

Osijek :
Knjižara Svjetla Grada, Trg A. Starčevića 4,

ili na: www.superknjizara.hr.