Idiot tjedna!

Ivor Car

28. ožujka 2003.

Idiot tjedna!

I dok velika većina današnjeg svijeta u antiratnim prosvjedima poziva na mir i prestanak ubijanja, negdje, neki (na svu sreću rijetki) u svojim antiratnim prosvjedima pozivaju na nešto sasvim oprečno. Ukoliko vas zanima tko to i gdje to, morat ćete kliknuti na ...
Šta da se kaže? Gotovo cijeli svijet ustao se protiv rata i načini iskazivanja podrške miru svakoga dana sve su globalniji i češći, ali i originalniji. No, današnju fotografiju dana za idiota tjedna, ako ne i mjeseca, zaslužio je pripadnik buduće, ako ne i sadašnje,  pakistanske inteligencije koji je bio originalan, ali glup. Naime, student kojeg vidite na fotografiji odlučio je sudjelovati na antiratnom prosvjedu održanom na sveučilištu u glavnom pakistanskom gradu Islamabadu. Iako se prosvjedovalo protiv američkog napada na Irak, on je odlučio okupljenima poručiti i nešto drugo, nevezano uz temu, a to nešto drugo je ubijanje Židova, i to putem poveza oko glave na kojem je pisalo "Kill Jews" (da se pohvalim strahovitim znanjem engleskog, u prijevodu Ubij Židove).
Inače diljem Pakistana netrpeljivost prema Amerikancima i svemu američkom, dosegla je kritičnu točku, tako da Amerikancima ovih dana nikako nije pametno našetavati se gradom, a restorani kao što su Kentucky Fried Chicken, koji su svojevrsni simboli američkog, nalaze se pod nadzorom teško naoružanih policijskih snaga.