Fuck for forest

Navar Glibotić

26. srpnja 2004.

Fuck for forest

Ah, ljudska ljubav, nepoznato područje. Svi mi znamo da ljubav čovjeka prema čovjeku zna biti zahebana i da ljudi stvarno svašta u tim trenucima čine. Čak i ljubav prema životinjama zna biti traumatična, nekad čak i u domeni kaznenog zakona. Ali, Bože moj, "performans" ševe, tarabljenja i kerebečenja zbog šuma, to je ipak nezapamćeno
Kolika može biti ljudska ljubav prema kišnim šumama? Impozantna, vjerujte mi ... Odete li na www.fuckforforest.com sve će vam biti jasno. Oni su ljudski zanesenjaci (ponekad se baš jako, hm, zanesu), te se ševe za kišne šume, tražeći od putnika namjernika i nenamjernika da daju koju kunu (jen, dolar, ojro, tolar, konvertibilnu marku, votever) za taj performans.

Doduše, brojni su oni koji kažu da se to i ne bi baš moglo nazvati performansom. Obično kada netko pokušava fuk uvaliti pod umjetnost slijede neka preseravanja s artom i tim šemama. Ovo dvoje udarnika koji vode glavnu riječ u "Fuck for forest" se, da prostite, naprosto jebu na sceni. Bilo kakvoj, a u posljednje ih vrijeme često zovu na rock koncerte gdje su podrška bijesnim rokerima i pankerima.

Najsmješnija stvar u svemu je da je ekipa lovu za početak dobila od danske države, kojoj se nije činilo sumnjivo osnivanje grupe za čuvanje šuma "alternativnim načinom". Taj je alternativni način u posljednje vrijeme razne katoličke i ine udruge natjerao na kričanje i traženje zabrane. I dok oni traže zabranu, pa makar da im za vrat sjedne Baba Jaga, ovo dvoje se nastavlja kerebečiti i uživati po koncertima, u isto vrijeme zarađujući crkavicu za šume. One prave, ne one druge.