Ekškluživno!!! Javljanje uživo s osnivačke skupštine Udruge Pelud.net

Elfrida MatučMahulja

12. ožujka 2006.

Ekškluživno!!! Javljanje uživo s osnivačke skupštine Udruge Pelud.net

Da, dobro vidite. Ne javljam se mikrofonom iz Sabora RH, i ne možete vidjeti moj lik na ekranu, ali upravo dok ovo pišem, na Forumu Pelud.net, odvija se, vjerojatno prva "on-line osnivačka skupština" u Hrvata i to ona Udruge " Pelud.net", po svim pravilima i propisima koje takva Skupština mora ispuniti. O ovakvom jednom projektu, inicijatori osnivanja udruge razmišljaju već neko vrijeme, i eto ... sve je moguće

Dakle, Udruga Pelud.net sa sjedištem je u Čakovcu, Cilj i svrha osnivanja Udruge je promicanje, razvitak i afirmiranje kulture i umjetnosti na Internetu, te povezivanja internet kulture s drugim domenama društvenog djelovanja. Radni prostor udruge je na www.pelud.net, a članstvo joj se lagano povećava i dolazi iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz inozemstva.

Naravno da je broj članova jedno, a broj aktivnih članova drugo, no projekt Pelud.net postaje sve ozbiljniji tako da su upravo i pred objavljivanjem svog "Zbornika radova članova" objavljenih na Forumu u proteklom razdoblju zaživljavanja projekta.

Svakako će postojanje udruge olakšati upravo ostvarenje ovakvih ideja. Naime, udruga se sa svojim kvalitetnim programima, može ravnopravno  javljati na natječaje od razine lokalne samouprave pa do Ministarstva, i tako uvelike pomoći svome članstvu u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Kako ne bih remetila, radnu atmosferu na Skupštini ja ću ovu novicu sada zaključiti. Ona vjerojatno neće biti objavljena u razdoblju od 17.00 do 19.00 sati koliko će se Skupština održavati. No, svejedno, sve ljubitelje pisane riječi ili kreativce bilo koje druge vrste, pozivam da nas posjete u našim prostorijama na www.pelud.net, možda nešto pronađu i za sebe!