O Festivalu "Pontes '05" - Part One

Elfrida MatučMahulja

11. kolovoza 2005.

O Festivalu "Pontes '05" - Part One

Dakle dok čekam podatke koje ću dobiti od pozvanog i provjerenog izvora, a tiču se festivala "Pontes" koji će se krajem ovog i početkom idućeg mjeseca održavati u Krku i na kome bi trebalo sudjelovati nekoliko vrlo zanimljivih imena poput Francija Blaškovića, Viktora Ivančića, Vedrane Rudan, Dubravke Ugrešić (mislim da je to dovoljno) i mene naravno, iako nisam poznato ime čak ni u svom gradu, ali se uspješno nosim s time

Zapravo jedini podatak s kojim raspolažem, a da mogu reći i da je točan 73 posto odnosi se na večer 3. rujna, odnosno zadnju večer Festivala. Tu ćemo se malo zabavljati s već spominjanim Pelud.net i poezijom kiberprostora - odnosno cjelokupnim projektom. Ništa bez poezije, zar ne?

Kao domaćica večeri, (jel' se to sad popularno kaže "hostesa"?, vjerojatno da, kad su u pitanju mlade cure koje izuzetno brzo vrte pozadinom, a što nisam pa ću izabrati biti domaćicom), ipak neću možebitnoj publici posluživati krčke delicije što ne znači da se neće pronaći domaća kapljica i pokoja suha smokva ili nešto slično, već ću im poslužiti dva muška gosta Miljenka Hajdarovića i Sinišu Novaka koji će, kako bi proveli tu noć sa mnom, (hehehe mislim festivalsku noć, naravno), dojezditi čak iz Čakovca.

So, pokušat ćemo onoj istoj možebitnoj publici pokazati kako internetski prostor može biti kreativan i edukativan i kako se na njemu može, između ostaloga, korisno utrošiti vrijeme (i one silne kune) i ponešto konstruktivno raditi.

Dakle, bit će to večer prezentacijskog tipa, uz neizostavan, naravno i pokoji stih. Prezentirat ćemo dosadašnji rad, ideje za bližu i dalju budućnost Peludi, ali i probati na pravi način prikazati kako uspješan može biti jedan projekt kojega vode i na kojem surađuju ljudi iz različitih krajeva naše zemlje, ali i šire. Vjerujem i nadam se zanimljivoj večeri i nama kao prezenterima i našoj publici, a možda nas bude i više. Danas je svašta moguće zar ne?

Projekt Pelud.net prezentirat će nas troje koji ga svatko na svoj način razvijamo i koji si od početka govorimo "ti", a vidjet ćemo se na Festivalu po prvi puta u životu.