Dolje nepravda - Svi pravac na Netopolis Nečuveno vol. 1

Mladen Barbarić

5. travnja 2007.

Dolje nepravda - Svi pravac na Netopolis Nečuveno vol. 1

Dosta je bilo zuluma polubendova i estradnjaka! Kome trebaju festivali lakih, polulakihih i kojekakvih nota? Dosta je matorih Jaja, Budala i raznih Kaki što egzistiraju na plećima roditelja koji tinejdžerima daju džeparac za otrovno pivo i loše muzičare. Dajmo mlade, perspektivne i vrijedne. Stoga u četvrtak svi u Aquarius gdje će sedam bendova u 20 minuta pokazati što zna! Povest će vas Ivana 'Stampedo' Mazurkijević i Krešimir 'Na Rubu Znanosti' Mišak, a Lupiga dijeli osam upada

Na prvom godišnjem okupljanju neafirmiranih bendova u organizaciji NETOPOLIS.hr predstavit će vam se najbolji muzičari koji do sada nisu imali priliku izdati album. U Aquariusu će vas tako u četvrtak 12. travnja dočekati sedam bendova čija se eksplozivnost, snaga, brzina i želja za dokazivanjem može usporediti samo s mladim Rockyjem Balboaom.

- F.A.U. (Zagreb) - mješavina bluesa i rocka nastala pod utjecajem Hendrixa, SRV-a, Gary Moorea i ZZ Top-a
- Gatuzo (Zagreb) - neobičan bend s dva člana, eksplozivan rock s primjesama bluesa
- Heroina (Zagreb) - rock / blues bend, utjecaj Rolling Stonesa, Boba Dylana, Johnnyja Casha, Nicka Cavea, Iggya Popa
- Inciter (Zagreb) - trenutno najbolji metal zvuk mlade scene
- Pars Petrosa (Samobor) - alternativni rock uvijek otvoren novim glazbenim kombinacijama i stilovima (grunge, hard rock, etno, ambiental...)
- Sheitans (Županja) - rock / blues / southern rock bend, novi Kojoti
- Skretničari (Zagreb) - klasičan punk zvuk

Kroz festivalski program vodit će vas Ivanka Mazurkijević i Krešo Mišak, a kao uzor bendovima u usponu organizator je pozvao domaću rok atrakciju iz Slavonije - Vatra! Svi pozvani bendovi imat će 20 minuta da pokažu što znaju, a publika te vrlo stručni žiri najbolji bend će nagraditi studijskim terminima i snimanjem albuma. Glasovima žirija, u kojem će između ostalih biti i cijenjene uši Seje Sexona, Denykena i Lupige, pribrojat će se i glasovi publike u Aquariusu koja će svoje formulare za glasanje dobiti na poleđini ulaznica i pozivnica.

Među razgaljenom rajom koja će izbaciti novu rock zvijezdu najlakše ćete se naći ukoliko se prijavite na Netopolis.hr koji će vam poslati pozivnicu, a vrijedni komadić papira mogli biste naći i u METRO Expressu ili na Muzika.hr. Ako ste upad lijeni tražiti po novinama i portalima, ulaznice možete nabaviti i u četvrtak 12.04 na ulazu u Aquarius, ali i na Lupigi. Naime, četvero najbržih Lupiginih posjetitelja, koji na e-mail urednistvo@lupiga.com pošalju mail sa subjectom - "Želim na Netopolis!", dobit će po dva upada.