Catherine Deneuve otvorila 33. FEST

Ivor Car

26. veljače 2005.

Catherine Deneuve otvorila 33. FEST

Sinoć je otvoren slavni 33. beogradski FEST, filmski festival nenatjecateljskog karaktera, a čast otvorenja imala je jedna od najvećih glumačkih diva svih vremena, Catherine Deneuve. U sklopu FEST-a sretnici će moći pogledati čak 73 filma iz 38 zemalja, a klikom na Catherineinu fotku o cijeloj priči saznajte tek pokoji detaljčić više

Ne samo da je Catherine Deneuve službeno otvorila FEST, već je i prva projekcija festivala bio film "Vremena se mijenjaju" redatelja Andrea Techinea, u kojem glavne uloge tumače upravo ona i Gerard Depardieu. Festival će potrajati do 5. ožujka, a tijekom njega bit će prikazano čak 73 filma iz 38 zemalja, među kojima je i jedan hrvatski - "Seks, piće i krvoproliće", koji će biti projiciran u sklopu regionalnog programa.

Dvadesetak filmova će pak biti prikazano nakon završetka FEST-a, jer većina filmova nominiranih za ovogodišnju nagradu Oscar ne nalazi se u službenom programu. Filmovi će se prikazivati u Centru "Sava", Dvorani kulturnog centra, Domu omladine i Kinoteci, u kojoj će biti organiziran i zanimljiv popratni program “Azbuka FEST-a 30 + 3”. Kako ne bismo niti jedan film izdvajali posebno, upućujemo vas na stranice kulture B92 gdje su lijepo i potanko majstori opisali svaki od filmova iz programa, zato klik na ovih sedam znakova: XOXOXOX.