Besprijekornim pjevanjem i koketiranjem Bebel osvojila zagrebačku publiku

lidach

12. lipnja 2007.

Besprijekornim pjevanjem i koketiranjem Bebel osvojila zagrebačku publiku

Poštovana publiko, odlučila sam pričekati s pisanjem ovoga teksta, da se slegnu dojmovi i, da ne bih, eto, ispala presubjektivna. Dakle, nastup Bebel Gilberto, Tvornica, 11.06.2007. godine, osim besprijekornog pjevanja, pokazao nam je i da mali svijeni komad metala, nazvan triangl, može zvučati moćno, ali i kako se može odraditi koncert čak i ako izvođačica na pozornici malo prilegne. Dojmove i fotogaleriju nađite pod

Koncert je započeo nastupom peteročlane skupine Forro in the Dark u sastavu dvije električne gitare (od kojih jedna uporno pokušava na trenutke simulirati bas), bariton sax, bubanj zabumba (orkestralni bas bubanj uglavnom korišten u brazilijani) i triangl (ne biste vjerovali kako ovaj mali presavijeni komad metala može zvučati moćno). Zanimljivo je da je kompletna postava benda ujedno i dobar dio postave pratećeg benda same Bebel, no na ponešto proširenoj kombinaciji instrumenata. Uglavnom, bend zvuči i izgleda interesantno, glazba je ugodna, lagano plesna (prvi redovi Tvornice su zaigrali bokovima), sasvim solidna uvertira.

Nakon "kraće" pauze na pozornicu dolazi Bebel s, gle čuda, većim dijelom postave Forro in the Dark, te dodatnim gitaristom i klavijaturistom. Najavljeni spektakl počinje, iako su prve tri stvari uglavnom bile poziranje za fotografe. Bebel je pokazala da je koketiranje s publikom i bendom itekako bitan faktor scenskog nastupa. Bend bez grča i konstantni smiješak triangliste i gitariste, savršeno odrađuje svoj posao, a Bebel besprijekorno pjeva (i konstantno nas uvjerava kako smo divni i najbolji) i sve uz vrlo dobar zvuk.

Bebel je znala prisjesti malo u naslonjač, pa čak i zaleći, a bend kao i osvjetljenje su se konstantno brinuli da prigodno poprate vokal. Nakon nešto više od sat i pol svirke došlo je vrijeme za bis i sam kraj koncerta, poslije kojeg nas čeka iznenađenje pri izlasku. Naime, nešto je poplavilo na šanku kod ulaza (sada već izlaza), pa smo lagano preplivali kući i priveli ovu ugodnu koncertnu večer kraju.