Besplatne krafne - navali narode

Ivan Kegelj

5. ožujka 2003.

Besplatne krafne - navali narode

Dragi moji nezasitni Lupeži. Ako kojim slučajem živite na Novoj cesti zaputite se sutra iza 16.30 do prodajnog kioska zagrebačke pekarne "Klara", na broj 93. Tamo će vas dočekati ugodno iznenađenje. Naime, pekarna klara odlučila je besplatno podijeliti tri tisuće krafni.
Jakako, neće to biti svježe krafne nego one neprodane od danas - sutra će već biti od jučer, a prekosutra od prekjučer. Kako bilo - što je džabe i bogu je drago, a penziće i druge interesne skupine će osobito obradovati vijest da će se osim krafni s marmeladom u javnost besplatno pripustiti i krafne s preljevom od vanilije, odnosno čokolade.
Daklem, tko se sutra na vrijeme pojavi pred Klarinim kioskom moći će za niti lipu omastiti, točnije osladiti brk. Za kraj, što reći nego ojhaaaaaaaaaaaaaa. I neka samo neko kaže da okolo hodamo stegnutog kaiša. Ovog nema ni u razvijenim zapadno - europskim civilizacijama. Doduše, oni imaju nešto veće plaćice, ali ništa džaba prijatelju. Ni krafnu ni kuče ni mače. Tog ima smo kod nas, rekli bi pjevači. Onda, doviđenja na Novoj Cesti, četvrtkom pred večer - ne otvarajte konzervu.