NE PROPUSTITE: Večeras koncert „Glasaj protiv“, Dubioza snimila sevdalinku (VIDEO)

Hina/Lupiga.Com

28. studenog 2013.

NE PROPUSTITE: Večeras koncert „Glasaj protiv“, Dubioza snimila sevdalinku (VIDEO)

Brojni domaći glazbenici na današnjem koncertu na glavnom zagrebačkom trgu dat će potporu glasanju "protiv" na nedjeljnom referendumu o ustavnoj definiciji braka, a Dubioza kolektiv za tu je priliku snimila i kratku sevdalinku. Koncert počinje u 18 sati na Trgu bana Jelačića, a nastupit će Zli bubnjari, Punčke, Fakofbolan, Le zbor i Čipkice, St!llness, Kandžija, Kawasaki 3p, TBF i Let3. Najzvučnija imena, TBF i Let 3, prema planiranom rasporedu nastupit će u 22:10, odnosno 22:55 sati. Iako temperature u Zagrebu i nisu baš najpovoljnije, padalina neće biti, stoga vam Lupiga svesrdno preporuča da se navečer uputite na središnji zagrebački trg i dobro se zabavite s bendovima koji su odlučili jasno i glasno diskriminacije reći protiv.

Lucija Ivšić iz grupe Punčke pozvala je građane da dođu na koncert i time podupru inicijativu "Glasam protiv" te da izađu na referendum i izjasne se protiv toga da u Ustav uđe definicija braka kao zajednice muškarca i žene.

"Uvijek sam bila protiv i uvijek ću biti protiv bilo kakve vrste diskriminacije", istaknula je Ivšić na konferenciji za novinare te se prisjetila početaka svog benda i kako su ih diskriminirali jer su, kazala je, žene i sviraju rock.

Lucija Ivšić Punčke
"Smatram da nemamo nikakvo pravo odlučivati o pravima manjina" (FOTO: FaH)

Danas se, ocjenjuje, situacija dobro razvija te ih manje diskriminiraju, a večeras će svirati kako bi "pokazali da će uvijek biti protiv bili kakve vrste diskriminacije i da će uvijek promicati toleranciju jer živimo u 21. stoljeću".

"To što smo drukčiji ne znači da smo manje vrijedni, stoga smatram da nemamo nikakvo pravo odlučivati o pravima manjina", kazala je Ivšić uz poruku da "trebamo pogledati u budućnost, jer se može dogoditi da jednog dana i mi sami budemo dio neke manjine i da se nađemo u istoj situaciji u kojoj se danas manjina nalazi".

Koncert Glasaj protiv
Pozornica je spremna (FOTO: Glasaj protiv)

Koncert počinje u 18 sati na Trgu bana Jelačića, a nastupit će Zli bubnjari, Punčke, Fakofbolan, Le zbor, Čipkice, St!llness, Kandžija, Kawasaki 3p, TBF i Let3.

Iako popularni bosanskohercegovački sastav Dubioza kolektiv neće nastupiti na večerašnjem koncertu, prigodno su poslali svoju sevdalinku. U stihovima dečki iz benda poručuju: "Neka ljubi 'ko god koga hoće, a ko neće nek' se ne nameće."

 

 

Lupiga.Com