RADIO STUDENTU PRIJETI PREKID EMITIRANJA: Pomozite mu „Nek´se daleko čuje“

I.F.

6. studenog 2017.

RADIO STUDENTU PRIJETI PREKID EMITIRANJA: Pomozite mu „Nek´se daleko čuje“

Lupiginom omiljenom radiju – Radio Studentu – treba novi odašiljač. U protivnom prijeti im prekid emitiranja, i to baš u godini kada ovaj radio slavi svoj 21. rođendan.

Stoga je zagrebački Radio Student pokrenuo crowdfunding kampanju, kojom će se pokušati zadržati u eteru.

Radio Student
Radio Studentu prijeti prekid emitiranja (IZVOR: radiostudent.hr)

„Iako puni entuzijazma za stvaranje pametnog, odgovornog i kvalitetnog radijskog programa, nalazimo se u problemima. Odašiljač s kojeg trenutačno emitiramo star je koliko i mi, što za radijsku opremu izloženu svim vremenskim uvjetima znači - smrt. A nama, prekid emitiranja. Stoga smo odlučili potražiti pomoć od svih vas naših dragih slušatelja/slušateljica i prijatelja/prijateljica“, objašnjavaju na Radio Studentu.

Kampanja nazvana „Nek´se daleko čuje“ krenula je danas i u ovih nekoliko sati prikupilo se oko deset posto potrebnog iznosa za nabavku novog odašiljača. Naime, cilj je prikupiti 10.000 američkih dolara, a za sad su, dakle, oni koji cijene Radio Student donirali oko tisuću dolara.

Stoga pozivamo i Lupigine čitatelje da podrže ovu radijsku stanicu, jer se radi o projektu kojim transparentno upravljaju mladi i pametni ljudi, i gdje, osim za dobru muziku, još uvijek postoji mjesta i za pošteno i hrabro novinarstvo. I najmanji prilog, od svega nekoliko dolara, pripomoći će da se ispuni cilj i da Radio Student ostane u našem eteru. Pomoći možete na ovom linku, gdje je ekipa s Radio Studenta osmislila i niz zanimljivih „perkova“.

Inače, Radio student je počeo s emitiranjem 31. listopada 1996. godine, kao prvi i jedini studentski radio u Hrvatskoj. Tada su signal puštali s malog odašiljača postavljenog na petom katu Fakulteta političkih znanosti. Dvadeset i jednu godinu kasnije radio broji 147 suradnika koji volontiraju na 54 emisije i sve s ciljem da podrže one teme i inicijative koje su nevidljive u medijskom prostoru, pri tome potičući kritičko mišljenje. Upravo zato, uz nekonvencionalan odabir muzike, radio je i dobio moto - „radio koji nije za svakoga“.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube