NA VRATIMA LISINSKOG: Titove „suce“ dočekala poruka – „Ustaški dernek“

H.Š.

2. studenog 2015.

NA VRATIMA LISINSKOG: Titove „suce“ dočekala poruka – „Ustaški dernek“

Proteklog vikenda je u prostorijama zagrebačke kulturne institucije, dvorane Vatroslav Lisinski, osuđen Josip Broz Tito. Ova dvorana, koja je nekada bila na glasu kao uzvišeno mjesto ne samo zagrebačke, već i hrvatske kulture, ugostila je još jedan kontroverzan skup - takozvano Hrvatsko nacionalno etičko sudište, utemeljeno pri Hrvatskom žrtvoslovnom društvu.

Ova skupina revizionista i ekstremnih desničara Tita je 35 godina nakon njegove smrti osudila za genocid i druge zločine nad Hrvatima

Jutro prije nego što se u Lisinskom okupilo, prema nekim navodima i 3.000 zainteresiranih za osudu Josipa Broza Tita, na ulaznim vratima dvorane osvanuo je grafit ispisan crvenom bojom. Nepoznati zagrebački aktivisti napisali su tek „Ustaški dernek“ i tako „etičkim sucima“ poručili što misle o njihovom "sudištu". 

Dario Kordić
Na skup je stigao i uvaženi pravomoćno osuđeni ratni zločinac Dario Kordić (FOTO: Lupiga.Com)

Organizatori su se potrudili obrisati grafit prije nego li su uvažene zvanice počele pristizati u Lisinski, gdje je uz gromoglasni pljesak osuđen Josip Broz Tito, ali i „njegovi ideološki sljedbenici“, poput hrvatskog premijera Zorana Milanovića. 

Na skupu gdje je prevladavala, kako bivša tako i sadašnja emigracija, pojavio se i biskup Valentin Pozaić, glumac Božidar Alić, osuđeni ratni zločinac za zvjerstva počinjena u većinskom muslimanskom selu Ahmići u Bosni i Hercegovini, Dario Kordić, iz čije je države pristigao i Džemaludin Latić. Potom su, da nabrojimo još samo neke uvažene goste, osudi u Lisinskom participirali: Zvonimir Šeparović, Marko Veselica, Anto Kovačević, Nikola Štedul, Mladen Pavković, Zvonimir Hodak, Zdravko Tomac, Josip Jurčević …

Lupiga.Com 

Naslovna fotografija: Lupigin čitatelj