LIKVIDACIJA NAKON MISE: Ubijen Vinko Žuljević Klica

Hina

3. svibnja 2015.

LIKVIDACIJA NAKON MISE: Ubijen Vinko Žuljević Klica

Vinka Žuljevića Klicu (57) usmrtilo je više nepoznatih počinitelja hitcima iz vatrenog oružja u nedjelju oko 8 sati u središtu Sesveta, nakon jutarnje mise. Na poljskom putu pored pruge u istočnom dijelu Zagreba policija je pronašla zapaljen automobil, za koji nije dala službenu potvrdu da je povezan s jutrošnjim ubojstvom Vinka Žuljevića Klice u Sesvetama, ali ne isključuje tu mogućnost. "U ovoj fazi istrage ne možemo potvrditi da pronađeni automobil ima veze s ubojstvom u Sesvetama, još se istražuju sve okolnosti i ništa nije isključeno", rečeno je Hini u zagrebačkoj policiji.

Automobil marke "Škoda octavia", bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka pronađen je zapaljen blizu ulici Retkovec III, na poljskom putu pored željezničke pruge uz Novu Branimirovu. Na mjestu gdje je pronađeno policija obavlja očevid i nisu se mogle dobiti informacije pod kojim je okolnostima zapaljeno vozilo te je li poslužilo ubojicama za bijeg s mjesta zločina.

Prema nepotvrđenim informacijama, ubojice su tim automobilom, kao i još jednim motociklom, presrele put vozilu Vinka Žuljevića, a njime su potom pobjegli iz Sesveta te ga na poljskom putu zapalili.

Policija intenzivno traga za Žuljevićevim ubojicama i vozilima u kojima su pobjegli s mjesta događaja. Očevid je u tijeku, policija poduzima intenzivne mjere za razrješenja svih okolnosti događaja, rekao je zamjenik državne odvjetnice u Zagrebu Jurica Ilić novinarima na mjestu zločina. Potvrdio je da je Žuljević jedini stradali, ali u interesu istrage nije se izjasnio na novinarski upit je li Žuljević bio naoružan.

Žuljevića se u medijima povezivalo s jednim zagrebačkim mafijaškim klanom, na čijem je čelu bio Vjeko Sliško, koji je preminuo od posljedica atentata u središtu Zagreba u ožujku 2001. godine.

Široj javnosti Klica je postao poznat tijekom suđenja za ubojstvo Veselina Marinova u kojem je oslobođen optužbi. Sud je zaključio da je Žuljević u Marinova, dugogodišnjeg tjelohranitelja zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tute, pucao u samoobrani.

To je na suđenju potvrdio i njegov kum Vlado Rajić, koji se posljednji put u stupcima crne kronike spominjao 2013. kada je s Klicom priveden zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih policijskih podataka. Podatke o tajnim istragama navodno su prodavali ranije prijavljeni policajac Marko Svalina i Vjekoslav Drnić, a njihov slučaj još čeka sudski epilog.

U srpnju 2013. Klicu se u medijima povezivalo i s pokušajem iznude poznatog ugostitelja Nikole Bušljete, spominjao se kao jedan od suvlasnika zaštitarske tvrtke, koja je među ostalim surađivala sa Zagrebačkim holdingom.

U ožujku 2009. Žuljević je ozlijeđen u naletu vlaka na njegov automobil, a od ozljeda zadobivenih u toj nesreći njegov je otac preminuo u bolnici.

Lupiga.Com via Hina

Naslovna fotografija: Hina