FACEBOOK RATNICI I GOVOR MRŽNJE: Zbog poziva na linč napadnute novinarke u splitskoj crkvi reagirala i policija

Lupiga.Com

14. travnja 2020.

FACEBOOK RATNICI I GOVOR MRŽNJE: Zbog poziva na linč napadnute novinarke u splitskoj crkvi reagirala i policija

Odmah nakon napada na novinarku Dalmatinskog portala i snimateljicu N1 televizije u crkvi i ispred crkve na splitskoj Sirobuji, društvenim mrežama krenule su salve komentara iz kojih je izbijala neopisiva mržnja, kako prema novinarima, tako i prema onima koji se zgražaju onim što se događalo u „dvorištu“ don Joze Delaša. Deseci takvih pojavili su se i na Lupiginom Facebooku, a u skladu s našim pravilima o nultoj netoleranciji prema govoru mržnje takve komentare smo odmah uklonili.

IMA LI KRAJA SAMOVOLJI „DON JOZE“: Nakon svega pozirao s huliganima, uz zastavu NDH i šal „Za dom spremni“

No, teror se nesmiljeno nastavlja u tolikoj mjeri da je odlučila reagirati i splitska policija. Kako piše Dalmatinski portal čija je novinarka u nedjelju napadnuta, na jednoj javnoj Facebook grupi krenuo je linč na njihovu novinarku uz obilje prijetnji i uvreda koje pozivaju na nasilje.

Sirobuja
Napad na novinarku zbog kojeg je postala meta novih napada, za sada "samo" verbalnih (FOTO: HINA/Mario Strmotić)

„U suradnji s Državnim odvjetništvom provest će se kriminalističko istraživanje“, potvrđeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske Dalmatinskom portalu koji podsjeća da je javno pozivanje na nasilje i mržnju kazneno djelo za koje je zapriječena maksimalna kazna do tri godine zatvora

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama isti oni koji su pisali komentare pune mržnje i davale „preporuke“ što bi se sve novinarki trebalo napraviti, sada se u komentarima žale na represiju, ne shvaćajući kako to da nije dozvoljeno nekažnjeno vrijeđati, prijetiti i pozivati na linč, jer do sada su to u ovoj zemlji mogli sasvim bezbrižno raditi. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com