HND POZIVA NA SOLIDARNOST: Pomoć za nezaposlene, povremeno zaposlene i umirovljene članove

Lupiga.Com

27. studenog 2015.

HND POZIVA NA SOLIDARNOST: Pomoć za nezaposlene, povremeno zaposlene i umirovljene članove

Hrvatsko novinarsko društvo poziva sve svoje članove i članice na solidarnost s brojnim novinarima koji su izgubili posao, onima koji rade tek povremeno i zarađuju minimalno i onima koji žive sa malim mirovinama. Potrebna je prije svega zimska odjeća i obuća. Donacije se prikupljaju u prostorijama Tajništva HND-a, od ponedjeljka do petka, između 9 i 16 sati.

Priopćenje koje potpisuje predsjednik HND-a, Saša Leković, prenosimo u cijelosti:

"U članstvu HND-a mnogo je onih koji su izgubili posao, onih koji rade tek povremeno i zarađuju minimalno i onih koji žive sa malim mirovinama.

Kao što vam je poznato, iz dijela članarine isplaćuju se jednokratne pomoći i pozajmice te se naknade onima čija je mirovina niža od 2.300 kuna.

Na žalost, to nije dovoljno jer se broj članova HND-a čiji su prihodi ispod životnog minimuma ili uopće nemaju prihode ne smanjuje nego povećava, a dio njih ima i djecu.

Stoga molim sve članice i članove HND-a da pokažu solidarnost sa onima kojima je pomoć potrebna te daruju zimsku odjeću i obuću kao i sve druge stvari koje im više nisu potrebne kako bi ih dobile one kolegice i kolege kojima su te stvari neophodne.

Odjeću, obuću i sve ostale stvari koje želite darovati možete dostaviti u Tajništvo HND-a, od ponedjeljka do petka između 9 i 16 sati – najkasnije do 4. prosinca 2015. godine.

Darovane stvari u Tajništvu će moći uzeti sve članice i članovi HND-a kojima su potrebne – najkasnije do 11. prosinca 2015. godine. Stvari koje do tog datuma ne budu podignute bit će predane Crvenom križu."

 

 

Lupiga.Com 

Naslovna fotografija:globalresearch.ca