ŽIVA LEGENDA: "Krapinski prakantautor" se vraća

I.F.

30. prosinca 2019.

ŽIVA LEGENDA: "Krapinski prakantautor" se vraća

„Krapinski prakantautor“, kako sam sebe naziva, Matija Habijanec kojeg mnogi znaju i kao živuću legendu Marshmallowa, glavnog i odgovornog za projekt The Marshmallow Notebooks, ovih je dana objavio drugi singl i spot s nadolazećeg albuma. Radi se o pjesmi „Trust Me I Don't Know What I'm Doing“ koja će se naći na Matijinom albumu „Destruction“ i koja pokazuje kako će Matija ponovno izbaciti kvalitetan materijal.

Matija je napisao pjesmu, producirao je, otpjevao i odsvirao gitare te hammond percussion, dok je na bubnjevima bio Vlado Mlady, s violinom Katarina Stamenkovska, s klarinetom Josip Visković, dok su Hrvoje Nikšić i Karlo Cmrk bili zaduženi za hammond, odnosno bas, a Ivana Starčević odradila back vokale. Spot za „Trust Me I Don't Know What I'm Doing“ prepun sjajnih kadrova potpisuje Josip Visković i Vjeran Vukašinović, a samu pjesmu možete preuzeti besplatno u Matijinom carstvu, na ovom linku.

„Destruction LP bit će prvi The Marshmallow Notebooks album nakon eponimne ploče iz 2013. godine u izdanju Noisy Night Recordsa, koja je rasprodana, poslije čega je album reizdan s jednom bonus pjesmom“, objašnjava Matija koji najavljuje današnji nastup u zagrebačkom Vinylu. Kaže kako će to biti prvi „bendovski The Marshmallow Notebooks koncert u Zagrebu nakon više od tri i pol godine“, čime najavljuje znatno aktivniju 2020. godinu. 

U Vinylu bismo trebali vidjeti istu postavu koja se predstavila na ovogodišnjem Tabor Film Festivalu - Matija Habijanec (gitara, vokal), Katarina Stamenkovska (violina), Josip Visković (klarinet, synth), Karlo Cmrk (bas) i Antonio Hanžek (bubanj). Cijena ulaznica je 40 kuna, a početak koncerta predviđa se u 21:30 sati. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube