„PETKOM“: Uživajte u sjajne tri Matijine minute

I.F.

24. travnja 2020.

„PETKOM“: Uživajte u sjajne tri Matijine minute

Nema tome tako dugo da smo pisali kako je „krapinski prakantautor“, Matija Habijanec, poznatiji vam možda kao Marshmallow, objavio drugi singl sa svog nadolazećeg „Destruction“ LP-a, a ovaj izvrsni kantautor natjerao nas je da napišemo novi tekst. Ovaj put povod je njegov treći singl – „Fridays“ – koji je objavljen ovih dana, unatoč kriznim vremenima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Na YouTubeu je „okačen“ i spot, kojeg prigodno donosimo baš petkom.

Pjesmu je napisao sam Matija, otpjevao ju, producirao i odsvirao gitare, dok je Oliver Kovač „odradio“ bas, Katarina Stamenkovska violinu, Vatroslav Miloš bio zadužen za bubnjeve i prateći vokal, a Josip Visković za synth i glockenspiel, koji, usputno rečeno izvanredno zvuči. 

„Fridays“ su snimali Vedran Brlečić u zagrebačkom studiju Kozmo (!) te Hrvoje Nikšić u studiju Kramasonik, dok su je miksali Hrvoje Nikšić i Matija Habijanec, a mastering je, kao i inače, napravio Andy Jackson (Tube Mastering). Spot za pjesmu potpisuje Josip Visković. Razigran je i, pomalo, sjetan, tipično za Matijine uratke, s obiljem arhivskog materijala s gradskih ulica dok je na njima život još tekao uobičajenim tempom.

Inače, „Destruction“ će biti prvi The Marshmallow Notebooks album nakon eponimne ploče iz 2013. godine (LP, Noisy Night Records) koja je rasprodana, pa je album reizdan (LP, Ill in the Head Records, 2016.) s jednom bonus pjesmom. 

„Planirao sam s novom live postavom benda u srpnju napraviti turneju po Sloveniji i Italiji, no u međuvremenu se svijet promijenio pa nitko više ne zna što će se desiti, a što ne“, kaže nam Habijanec, napominjući da se „empetrica“ ovog singla može besplatno preuzeti na njegovom sajtu themarshmallownotebooks.com.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube