Valjak otopio Ledenu dvoranu – Pun kufer predstavio "Mame i bebe"

Ivor Car

23. listopada 2004.

Valjak otopio Ledenu dvoranu – Pun kufer predstavio "Mame i bebe"

Dva koncerta u jednoj noći – zbilja rijetko viđen scenarij, ali uspjeli smo i to. Vidjeli smo kako je "Parni valjak" uspio "otopiti" gotovo do posljednjeg mjesta ispunjenu Ledenu dvoranu Doma sportova, te iznimno kratki nastup "Punog kufera" u mnogo skromnijem, ali nama osobno mnogo dražem interijeru – u Jabuci. Pokoji dojam i krajnje sramotno loše fotke pronađite na


Eto vidjeli smo i to, nakon više od dvije godine jedan od najvećih hrvatskih bendova uopće, nastupio je u zagrebačkom Domu sportova. A imali smo što i vidjeti, "Parni valjak" je uspio gotovo do zadnjeg mjesta ispuniti veliku dvoranu Doma Sportova, a već to je nešto što u, glazbenog ukusa lišenoj, Hrvatskoj malo tko može. Iako smo očekivali uglavnom "stariju ekipu", zatečeno stanje nas je iznenadilo – prosjek godina, onako od oka, 25.




Dakle, oko 11 000 posjetitelja je po svemu sudeći uživalo u promociji posljednjeg "Valjkovog" albuma, "Pretežno sunčano". Plesalo se na sve strane, a na ovakve plesne parove "zajaši-me-draga-da-bolje-vidim", već smo odavno zaboravili. Para, koju je "Valjak" ispustio u dva i pol sata izvođenja svojih mega hitova ("Zagreb ima isti pozivni", "Mijenjam se", "Uhvati ritam", "Petak", "Ljubavna", …), otopila je Ledenu dvoranu, te raznježila frontmena Akija Rahimovskog, koji se publici obratio probranim riječima – "Hvala Zagrebe, srce mi je puno!". Zagreb je ipak izmučio standardnu postavu benda koji je na zahtjev oduševljene publike morao tri puta izaći na bis. Treba pohvaliti i uloženi trud u organizaciji, što se posebno odrazilo na vizualni dojam – pozornica, svjetlosni i pirotehnički efekti, kakvi se kod nas rijetko viđaju.





Je li se isplatilo dati 130 kuna za ulaznicu (kupci su uz ulaznicu dobili i CD "Pretežno sunčano", bez CD-a ulaznica je koštala dosta visokih 80 kuna), te hoće li i ovaj njihov koncert postati legenda, kao što su to postali njihovi live nastupi iz ZeKaeM-a i Studentskog centra, tek ćemo vidjeti, a njegovu snimku možete pogledati na Prvom programu HTV-a u utorak, 20 i 45h.

Nakon bijega pred stampedom od 11 000 euforičnih gledatelja, sa zagrebačke Trešnjevke uputili smo se u nešto sjevernije krajeve grada, točnije na Jabukovac, gdje je u "Jabuci" promotivni koncert odradio "Pun kufer", kojem je nedavno izašao treći studijski album "Mame i bebe" u izdanju Menarta. Zapravo riječ je o "predpromotivnom" koncertu, što u prijevodu znači da je završio i prije negoli smo se snašli.

Bez obzira što je riječ o vrlo malenom klupskom prostoru u koji se može nagurati maksimalno dvjestotinjak posjetitelja, lijepo je reći kako je "Pun kufer" napunio Jabuku (bitno je nek' se puni), te je prava šteta što koncert nije održan na terasi kluba gdje su uvjeti uvelike komforniji. Možda bi u tom slučaju i mi osobno uspjeli vidjeti nešto više od koncerta, jer naš sistem "ajd-popit-ćemo-po-pivu-pa-ćemo-se-progurat", pokazao se iznimno neefikasnim. Naime, ne znajući da je riječ o "predpromotivnom" koncertu zateklo nas je kada smo se nakon nekih pola sata svirke, te dosadašnjih poluhitova "Norma Belle" i "Lijepa kopija", uspjeli progurati da bi nastup potom uskoro završio. I tako mi ostadosmo bez fotografija, a čak nam ni loš razglas nije smetao …