Što se nakro taj Makro!

silvach

21. veljače 2004.

Što se nakro taj Makro!

Tamo negdje 80-tih i u počecima 90-tih, stojedinica je imala mrak reklame, totalno bez konkurencije. Dok su na drugim radio stanicama vrtili šablonske, sterilne reklame, na 101 su imali tako odličnih primjeraka, da sam neko vrijeme umjesto pjesama lovila dobre reklame i snimala ih, šteta što se ta kazeta s vremenom negdje zagubila tako da je jedino što imam ovo

Svakako bih izdvojila onu za Parni valjak i njihovu novu ploču koja je otprilike išla ovako:

-Kuc,kuc!
-Tko je?
-Gospođo vašeg mačka Felixa pregazio je Paaarni Valjak!
-Guurnite ga ispod vrata. Felixe, zločesta mica-maco, kakav si to, crni, plosnat, okrugao i još imaš rupu na sredini, za kaznu, stavit ću te na gramofon!

Tako je to bilo tada i imali su ih stvarno masu, ali eto rupe u pamćenju dozvoljavaju da se sjetim samo te.

Ekipa koja radila te reklame djelomično se rasula i svatko radi na svojim projektima, neki su osnovali svoje marketinške tvrtke i sigurno odlično naplaćuju svoje ideje. Zbog toga se današnje vrijeme na 101 rijetko mogu čuti neki dobri reklamni uradci. Ipak razlog što pišem ovu novicu svakako je iznimka koja nas prati već par godina. Makro-Mikro reklame rasturaju jednako dobro kao i ove njihove prethodnice. Između "svaka treba makro mikro voli" i "Imam viziju, ti, kurvo, pod konja!", bilo ih je najmanje 20-ak i svaka je primjerak za sebe. O Makro Mikru se priča na tulumima, u tramvaju, a neki jedva izbjegavaju sudare slušajući reklame u svojim limuzinama.

Stvarno se nakro taj makro, vidi još jedan dućan! I možda nije toliko važno da je riječ o jednoj od uspješnijih informatičkih tvrtki u Zagrebu, jer oni čak prodaju franšizu za svoje dućane, te s tom činjenicom ulaze u kategoriju rijetkih u nas kao što su Kraš, Plana promet, Elektromaterijal, Home sweet home, Rubelj grill.

Uglavnom, uvidjevši da su im reklame pun pogodak, a onaj Zvonac genijalac kojeg svi prepoznaju po njegovom infantilnom glasu, oni grade reklamu za reklamom u istom smislu i djelomično s istom ekipom, uvijek provokativnu i uočljivu svima, a ponajviše onima na koje ciljaju. Skupivši već pozamašan broj reklama, koje je na opću žalost vrlo teško naći u nekom mp3 ili sličnom formatu, odlučili su se na novi marketinški potez. Za kupnju preko 300 kuna u bilo kojem od njihovih dućana dobije se na poklon CD sa svim njihovim dosad emitiranim reklamama. Ideja je svakako za pohvalu, jer u ovoj današnjoj informatičkoj eri, sigurna sam da svakom od nas treba nešto za e-kućnog ljubimca, naravno pod uvjetom da imamo 300 kuna i kusur;))

I na kraju poslastica. Zahvaljujući Andreju, nabavili smo onu s kurvom i konjem. Inače, Andrej je kolekcionar video clipova te vam svakako preporučam odlazak na www.funnyplace.org, gdje možete pregledati njegovu kolekciju.