Ukrštene reči: deveti red vodoravno: Dejan Bodiroga i Dragan Stojković, 4 slova?

Božidar Alajbegović

13. kolovoza 2005.

Ukrštene reči: deveti red vodoravno: Dejan Bodiroga i Dragan Stojković, 4 slova?

Dragan Stojković znan i pod nadimkom Piksi, ovih je dana boravio u Hrvatskoj, povodom utakmice zaprešićkog Intera s beogradskom Crvenom Zvezdom, čiji je predsjednik (ili direktor, 'ko će ga znat'). No, međutoa, to nije bio jedini oblik njegovog gostovanja u Lijepoj Našoj. Osim na sportskim stranicama domaćih nam medija, pojavio se Stojković i u jednoj križaljci, i to na vrlo zanimljiv i indikativan način

Jutarnji list četvrtkom kupujem poradi kulturnog dodatka, maštovito (sic!) nazvanoga Bestseller. Ležerna radna atmosfera (blago meni!) dopušta mi dotičnu tiskovinu pročitati temeljito (nije baš da obiluje zanimljivim štivom, ali ajde de ...), a nađe se vremena i za (pokušati) riješiti križaljku.

Istog se posla zdušno prihvatih pa tako otkrih kako se, ničim izazvan, u križaljci iz Jutarnjeg od četvrtka, 11. kolovoza 2005. godine našao i Piksi, poznat još i kao Dragan Stojković, u društvu s (ako se ne varam, nije baš da pedantno pratim sportske događaje) košarkašem Dejanom Bodirogom.

Riješavajući dotičnu križaljčicu (spol: skandinavski) naiđoh na enigmu pod: deveti red vodoravno: Dejan Bodiroga i Dragan Stojković, 4 slova.

Što bi to moglo biti, zapitah se, te se dadoh na mozganje (što mi, da se razumijemo, baš i nije jača strana) i nakon više hektolitara prolivena znoja i desetak izgrizenih nokata (što na ruci, što na nozi), ustvrdih konačno i napokon (pripomogavši se kombiniranjem rješenja pod okomito - ma znate kako to kod križaljki već ide) da je jedino moguće rješenje: SRBI.

Ima jedna knjiga, naslov joj je "Naivan. Super", ne znam zašto mi baš sad na um pade. Komentiranja se prihvatite sami, ja neću, jer kako kaže Đole "da prostite, malo mi se gadi ...".

Inače, koga zanima, autor je križaljke stanoviti Ivica Šubat (poznatiji kao ... ?).