Michael Jackson je Srbin?

Ivan Kegelj

20. siječnja 2004.

Michael Jackson je Srbin?

Svi znamo da Michael Jackson ima stanovite probleme, zar ne? Svi znamo i o čemu se radi, zar ne? Ali ne znamo da je sve manje i manje popularni Jacko u stvari Mihailo. Kako to? Pa pazi ovo: Pred sudom u Santa Mariji - Kalifornija, gdje objašnjava prirodu svog odnosa s američkim "poletarcima", Jacko je oko vrata nosio odličje srpske kraljevske obitelji. Hahaaaaaaaaaaaa
Kako to objašnjava češki povjesničar Pavel Šimunek, Michael je oko vrata nosio orden - Red bijelog orla treće klase srpske kraljevske obitelji, a isti je visio na crveno-bijeloj traci.

Rečeni red 1882. godine uspostavio je Milan Obrenović (rođen 1854. - pokopan 1901.). Milan je (i to znamo, zar ne?), bio princ, a zatim i srpski kralj. Red Belog orla uspostavio je inspiriran francuskom Legijom časti. Na drugoj strani odličja može se pročitati upravo godina 1882.

Pevač je odličje nosio naopačke, elaborirao je Čeh Šimunek, te nastavio: "Red belog orla dodjeljivao se za zasluge u ratu, a nestao je tijekom Drugog svjetskog rata, nakon raspada Kraljevine Jugoslavije, puno prije Jacksonova rođenja". Tako tvrdi Šimunek, a ja dodajem da je red nastao i prije rođenja dječice koju je Michael navodno ugostio (ili "ugostio") na sebi svojstven način.

Ovdje ne mogu ne dodati da se naši istočni susjedi u posljednje vrijeme pojavljuju gdje god se pojavi neki belaj. Od Švedske do Amerike, a o prostorima bivše Jugoslavije da i ne pričamo. Nebeski narod, hebi ga - pravo ih krenulo. Hahaaaaaaaaaaaa