Uhićeni osumnjičenici za ubojstva u Washingtonu

Ivan Kegelj

25. listopada 2002.

Uhićeni osumnjičenici za ubojstva u Washingtonu

Washington je odahnuo. Policija je uhapsila dvojac osumnjičen za ubojstva 12-oro i teško ranjavanje troje ljudi. Dakle, prema najnovijim informacijama potvrdilo se da nije riječ o washingonskom snajperistu čiju fotografiju možete vidjeti klikom na opširnije, nego o snajperistima, koji, važno je napomenuti da Bush danas ne bi napao Irak...
...ne pripadaju terorističkoj organizaciji pod vodstvom Osame Bin Ladena.
John Allan Williams, koji je promijenio ime u John Allen Muhammad, i njegov posinak John Lee Malvo uhićeni su jučer na odmorištu uz autocestu na području savezne države Maryland.
Četrdesetogodišnji Allen Muhammad označen je kao iznimno opasna osoba, ratni veteran i tako dalje, dok će maloljetni (17) Malvo, pokaže li istraga da se radi o pravim krivcima, najvjerojatnije biti osumnjičen za suučesništvo u ubojstvima. Da nije ništa manje opasan od svog očuha govori podatak da je ovaj maloljetnik već tražen zbog ubojstva, teškog razbojstva i ranjavanja dvaju žena u rujnu ove godine. Dvojac je otkriven na temelju dojave vozača koji je oko jedan sat poslije ponoć spazio plavi "Shevrolet caprice", za kojim već nekoliko dana traga washingtonska policija.
Za sad još uvijek nije službeno potvrđeno da su uhapšeni uistinu odgovorni za "snajperiranje" po glavnom američkom gradu.
Ipak, početna rečenica ove vijesti još uvijek drži vodu jer su građani Washingtona uistinu malo odahnuli. Treba li postaviti pitanje - "do kad?" vjerojatno ćemo doznati u narednih nekoliko dana. Ostanite na vezi.