Ceradom protiv snajpera

Ivor Car

20. listopada 2002.

Ceradom protiv snajpera

Fotografija govori dovoljno i pokazuje nam kakav neugodni strah se uvukao u kosti građana na području u zoni u kojoj napada nova američka smrtonosna "bolest" – washingtonski snajperist. Tako se vlasnik Texaco benzinske pumpe odlučio na pumpu postaviti ceradu koja bi zaklonila pogled nišanu nemilosrdnog ubojice.
Potraga za washingtonskim snajperistom još nije dala nikakvih rezultata, što za svoju posljedicu ima veliku dozu straha koju će vam priznati gotovo svaki građanin Fairfaxa. Naime, u Fairfaxu, država Virginia,  situacija je najgora i tamo se strah uvukao u kosti građana , te ostavio područje potpuno pustim. Ulice su prazne, bejzbolske utakmice se ne odigravaju, i koristi se svaka mogućnost ne izaći na otvoren prostor, a pogotovo ne na benzinsku pumpu.
Upravo zbog tog straha, vlasnik benzinske pumpe Texaco nedaleko od Route 66 u Fairfaxu, odlučio se na potez kojim će zaštititi svoj posao i to na način da zaštiti svoje mušterije.  Tako je na benzinsku postavljena cerada koja zaklanja pogled mogućem ponovnom napadu zloglasnog snajperiste, i omogućuje mušterijama normalno točenje benzina bez osjećaja da bi svakoga trenutka mogli biti usmrćeni preciznim pogotkom dugotraženog bolesnika. Pet od jedanaest žrtava nemilosrdnog snajperiste stradalo je upravo na benzinskim postajama.