Washingtonski snajperist

Ivan Kegelj

6. listopada 2002.

Washingtonski snajperist

Da Ameri tu i tamo znaju gadno ispizditi na mozak posvjedočila su i zadnja četiri dana. U navedenom razdoblju u Washingtonu je iz snajpera ubijeno šest ljudi. Mahniti ubojica (ili više njih) ima stvarno gadnu taktiku
Dobro prikriven pokrije određeno područje i bez ikakvog povoda ubija prvog čovjeka koji mu dođe na nišan. Pa ti izađi u grad.
Da ubojica ubija bez ikakvog rezona najbolje govori popis žrtava gdje možete naći troje bjelaca, jednog crnca i dvoje latinoamerikanaca.
Policija za sad sumnjiči dva tamnoputa mladića koji su viđeni kako se bijelim kombijem brzo udaljavaju s mjesta jednog od ubojstava. Svi napadi dogodili su se tijekom dana, na javnim cestama, a korišteno je isto oružje kalibra 223. Samo je jedna žrtva uspjela preživjeti napad, a radi se o 45-ogodišnjakinji pogođenoj u leđa.
Ako se uz najnovija ubojstva prisjetimo masovnih ubojstava u američkim školama, poštama i drugim javnim ustanovama, možemo samo zaključiti da ima još jedna država osim Danske u kojoj je nešto gadno trulo, pa dodati da ni američki snovi više nisu što su nekad bili. Možda Amerika stvarno nije rad i znoj, možda stvarno postoji taj Hoolywood, ali neka ih tamo. Što se tiče života po meni Europa još uvijek ima prednost za nekoliko prsa. Osim ako godina nije 1993, a grad Sarajevo.